NEVRUZ EYLEMCİSİ: BANA UYUŞTURUCU VERİP POLİS TAŞLATTILAR.

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde nevruz kutlamaları sırasında polisi taşladığı iddiası ile aranan 29 yaşındaki Cenk Topkan,

NEVRUZ EYLEMCİSİ: BANA UYUŞTURUCU VERİP POLİS TAŞLATTILAR.
28 Mart 2008 - 17:55
yarı baygın halde yakalandı. Uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ve çevresinde dengesiz hareketleriyle tanındığı ileri sürülen Topkan ifadesinde, “Tanımadığım kişiler uyuşturucu hap verip polis taşlattılar” dedi.

Viranşehir’de, 19 ve 20 Mart’ta nevruzu bahane eden bir grup genç, ilçenin Şırnak Mahallesi’nde korsan gösteri düzenlemiş, kendilerine engel olmak isteyen polislere molotofkokteyli ve taşla saldırmıştı. Kamu kurumları ile AKP binasının da taşlandığı olayda 10 polis yaralanmıştı. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 19 kişiden 6’sı da tutuklanmıştı.

Polis, dün akşam kullandığı uyuşturucu maddenin etkisiyle nara atarak, çevresini rahatsız eden Cenk Topkan’ı gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan incelemede, Topkan’ın nevruzda düzenlenen korsan gösteride polisi taşlayan grubun içerisinde yer aldığı, hakkında daha önce de, ‘Sarhoşluk ve rezalet çıkartmak’ suçundan işlem yapıldığı ortaya çıktı. Uyuşturucunun etkisi ile bir süre kendine gelemeyen Topkan, sorgusunda ilginç ifadelere yer verdi.

TERÖRLE, GÖSTERİYLE BİR İŞİM OLMAZ

Kendisinin siyasi düşünceye sahip olmadığını, terör örgütüne sempati duymadığını belirten Topkan, “Benim terörle, korsan gösteriyle işim olmaz. Kendi halinde birisiyim. Uyuşturucu bağımlısı olduğumu herkes bilir. Nevruz kutlamalarının yapıldığı gün yanıma gelen, hatırlayamadığım bazı kişiler ellerinde bulunan uyuşturucu haptan vermeyi teklif ettiler. Ben de hemen kabul ettim. Karşılığında kendileriyle birlikte yapacakları yürüyüşe katılmam ve polisi taşlamam gerektiğini söylediler. Maddi sıkıntılar nedeniyle uyuşturucu bulamadığım ve krize girdiğim için kabul ettim. Sonra bana verdikleri hapı içtim ve onlarla birlikte polisi taşladım” dediği öğrenildi.

Topkan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Bu haber 2634 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek