Narlıkaya Okulu kütüphanesine kavuştu

‘Geleceğime Işık Tut’ Projesi İle Narlıkaya Okuluna kütüphane kazandırıldı.

Narlıkaya Okulu kütüphanesine kavuştu
09 Mayıs 2017 - 06:40

Büyük bölümü Tıp Fakültelerinde okuyan öğrencilerin bir araya gelerek kurdukları “Avicenna sağlık Platformu” Siverek Narlıkaya ilk ve ortaokulunda ücretsiz sağlık taraması ve ihtiyaç yardımı gerçekleştirdi.

Narlıkaya Orta Okulu Müdürü Burcu İyisan’nın Girişimleriyle Siverek ilçesine gelen 25 üniversite öğrencisi, iki gün boyunca Narlıkaya köyünde kaldı. Birinci günde Siverek Sağlık Merkezi Doktorları işbirliği ile Narlıkaya ilk ve ortaokulunda okuyan yaklaşık 600 öğrenciyi sağlık taramasından geçirildi. öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı, diş sağlığı ile ilgili genel temizliğin önemi anlatıldı.

İkinci günde köy öğrencileriyle kaynaşmak amacıyla, şehir merkezinde beraber sinema izleyen öğrenciler, İstanbul'dan gelen malzeme TIR’ıyla birlikte köy okuluna gitti. Öğrenci ve veliler tarafından büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanan, Üniversite öğrencileri, bir tır dolusu giysi, ayakkabı, kitap, kırtasiye, sağlık malzemesi ile Kütüphane dolaplarının içinde bulunduğu malzemeyi okula teslim etti.

Köy öğrencileriyle birlikte kütüphane dolaplarını düzenleyen ve kitapları yerleştiren platform üyeleri ile köy öğrencileri arasında sıcak anlar yaşandı.

Avicanna Sağlık Platformuyla sosyal medya üzerinden irtibata geçtiğini belirten Narlıkaya Orta Okulu Müdürü Burcu İyisan “ Arkadaşlar buraya gelirken çok büyük bir enerjiyle geldiler, iki gün boyunca sağlık taraması yaparak, güzel bir kütüphane okulumuza kazandırttılar, bunun getirisinin çok olacağını düşünüyorum. Maddi tarafı bir yana, manevi tarafı çok daha fazla olacak. Bu kütüphane sayesinde çocuklarımızın ufku açılacak. Bu çalışmalarından dolayı Platform üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu’na da çok teşekkür ediyorum, çünkü bu projenin başından sonuna kadar, maddi ve manevi olarak bizi destekledi. Umarım Okulumuz ve diğer Okullarımız adına çok daha güzel projeleri görme imkânımız olur” dedi

Haber Merkezi




Bu haber 4288 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü