Murat Karayılan'dan Bucak aşiretine mesaj

Murat Karayılan, 12 Haziran öncesi Şanlıurfa ve Mardin'den BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara destek vermesini isterken, isim vermeden Bucak aşiretini eleştirdi.

Murat Karayılan'dan Bucak aşiretine mesaj
04 Haziran 2011 - 19:36
Seçimlere bağımsız aday olarak katılan DYP eski milletvekili Sedat Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak'ı işaret eden Karayılan, "Bazıları AKP'nin ne olduğunu daha yeni anladı. Şimdi de kendilerini bağımsız gösteriyorlar. Biz buna bir şey demiyoruz. Bundan 33 yıl öncesinden günümüze kadar da bazılarıyla yaşadığımız kimi sorunlar oldu. Ama biz artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz ve yeni bir defter açmak istiyoruz. Hilvan ve Siverek'te herkes şunu açık bilmelidir; geçmişte yaşananlar yaşandı, bunlar 33 yıl önce yaşandı. Eğer bugün de düşmanlık yaparlarsa onlar zarar görürler, onlar bu halkın karşısında pişmanlık yaşarlar. Biz düşmanlık yapmıyoruz, onların da bırakması gerekiyor" dedi.
 
Terör örgütü PKK'nın önemli isimlerinden olan ve kendisi de Şanlıurfalı olan Murat Karayılan, terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Roj TV'de Şanlıurfa ve Mardin'de bulunan seçmenlere BDP'nin desteklediği bağımsız adayların desteklenmesi çağrısında bulunurken, 12 Haziran sonuçlarının Kürt halkının geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti.

"Biz artık Özerk Kürdistan'ı hayata geçirmek, bunu demokratik-barışçıl yol ve yöntemlere yapmak istiyoruz" diyen Karayılan, PKK'nın ilk kayıplarını Şanlıurfa'da verdiklerini belirterek, Kürt halkının vereceği her oyun Özerk Kürdistan için verilmesi gerektiğini ve kimsenin aile-aşiret çıkarlarını esas almaması gerektiğini söyledi.

Kürt halkı için kader süreci

PKK'nın Şanlıurfa'dan çıkış yaptığını ve özerk Kürdistan için Kürt halkının iradesini seçimlerde göstermesi gerektiğini ileri süren Karayılan, şöyle konuştu:

"Biz artık Özerk Kürdistan'ı hayata geçirmek, bunu demokratik-barışçıl yol ve yöntemlere yapmak istiyoruz. Ama eğer Türk devleti bir adım atmazsa, anayasada Kürtler'e yer vermez, eskisi gibi inkar siyasetini devam ettirirse biz kendi gücümüzle özerk Kürdistan'ı kuracağız. Bu Kürt halkı için bir kader sürecidir. Sadece kuzey Kürdistan için değil, diğer parçalar açısından da geçerlidir. Kuzey Kürdistan'da yaşanan herhangi bir şey diğer parçalar üzerinde de etkili olacaktır. Eskiden herkes ailesi, aşireti için oy verirdi. Ama şimdi böyle olmamalıdır. Bugün herkes özerk Kürdistan için sandık başına gitmelidir. Bu seçimde herkesin bilmesi gerekiyor ki bu seçimlerde kullanacağı oy Kürtlerin kaderi üzerinde büyük bir etkide bulunacaktır."

Mardin'de oy oranının yüzde 70 olması gerektiğini ileri süren Karayılan, Öcalan'ın doğum yerinin Şanlıurfa olduğunu hatırlatarak devletin bu bölgeye ekonomik, siyasi ve toplumsal olarak el attığını ve bu politikalara karşın özel yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

"Apo'yu peygamber gibi görmüyoruz"

Şanlıurfa'nın Kürt kimliğinden uzaklaşmaması ve davasına sahip çıkması gerektiğini iddia eden Karayılan, Öcalan'ın 'Peygamber' gibi görüldüğü söylemlerinin de doğru olmadığını savundu, şöyle konuştu:

"Devletin politikalarından dolayı orada bugün AKP'nin güçlü olduğunu görüyoruz. Kürtlük çok güçlü değildir. Halbuki Riha (Şanlıurfa) Kürtler'in yeridir, kutsal bir yerdir, Peygamberler şehridir. Nasıl ki; Hz. İbrahim zulme karşı çıkmışsa, önderliğimiz de bugün bu zulme karşı çıkmaktadır. Tayip Erdoğan, önder Apo'yu peygamber gibi gördüğümüzü söylüyor, bu yalandır, böyle değildir. Biz önderliğimizi çağdaş bir önderlik olarak görüyoruz. Zulme karşı haklı ve doğru bir yol seçtiği için önder olarak görüyoruz. Halkımızın büyük bir çoğunluğu bugün onun çizgisini esas almaktadır. Önderliğimiz Riha (Şanlıurfa) topraklarından çıkmıştır. Düşman da bunu için siyasi, ekonomik, toplumsal olarak buraya el atmaktadır. Neden GAP projesini kullandı? Hem bazı bölgelere karşı bir politika olarak kullanıyorlar, hem de bazılarını kendilerine alet etmek için kullanıyorlar. Yani düşman bölgede özel bir siyaset yürütmektedir. Yurtseverlerimiz de bu bölgeye özel yaklaşmalıdırlar."

"Aşiretlere üstü kapalı tehdit"

Şanlıurfa'da aşiret etkilerinin kalmadığını, büyük aşiretlerin devlet ve iktidar partisine yakın tavır takındığını öne süren terör örgütünün önde gelen isimlerinden Murat Karayılan, "Kimse kendi çıkarları için Kürdistan'ı satmamalı ve Kürtlükten uzaklaşmamalı" dedi. Kentteki birçok aşiretin iktidar olan AK Parti'ye yakın olduğunu ifade eden Karayılan, şöyle konuştu:

"Bazı büyük aşiretler var, bunlar hep devlete yakın olmuşlardır. İktidarda ANAP olursa ANAP'lı olurlar, DYP olursa DYP'li olurlar. AKP şimdi iktidarda olduğu için AKP'lidirler. Bunu kendi onurları, değerli bir amaç için yapmıyorlar, kendi aile ve ağalık çıkarları için yapıyorlar. Bunlar adeta kenti zapt etmiş gibidirler. Bu kadar çıkarcılığa artık yeter diyoruz. Bugün Kürt sorunu bütün dünyanın gündemindedir, Türkiye'de bunu tartışmaktadır. Kendi çıkarlarınız için artık Kürdistan'ı satmayın. Sizler de Kürtsünüz, kendinizi Kürtlükten çıkaramazsınız. Bu kadar kutsal değerler karşısında sizin çıkarlarınız ne anlama geliyor? Siz bu topraklarda bunları yapamazsınız, bu topraklar kutsaldır. Bu onursuzluğu artık bırakmalı ve yapmamalısınız."

Seçim çalışmalarına eskisi gibi yaklaşılmaması gerektiğini öne süren Karayılan, terör örgütü PKK'nın ilk silahlı çatışmayı yaptığı Hilvan ve Siverek ilçesi ile kendilerine karşı mücadele eden Bucak aşiretine yönelik olarak, "33 yıl öncesinden günümüze kadar da bazılarıyla yaşadığımız kimi sorunlar oldu. Artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz ve artık yeni bir defter açmak istiyoruz. Hilvan ve Siverek'te herkes şunu açık bilmelidir; geçmişte yaşananlar yaşandı, bunlar 30 yıl önce yaşandı. Eğer bugün de düşmanlık yaparlarsa onlar zarar görür, onlar bu halkın karşısında pişmanlık yaşarlar. Biz düşmanlık yapmıyoruz, onların da bırakması gerekiyor. Biz Kürtler'in ve Kürt aşiretlerinin birlik olmasını istiyoruz. Eğer birlik olunursa bunda kendi çıkarlarını da göreceklerdir. Kürtler'in özgür ve özerk olmasını, kendilerine kendilerini yönetmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Biz Kürt'üz, topraklarımızda da Kürtler gibi yaşamak istiyoruz. Önder Apo bunun için ortaya çıktı. Böyle bir bölgeden önder Apo gibi bir önderlik çıkmışsa oradaki halkımızın dönüp kendisine bakması, kendi durumlarından utanmaları gerekiyor."

Terör örgütünün ilk silahlı saldırısı Hilvan'da

PKK terör örgütü ilk eylemini 30 Temmuz 1979 yılında Hilvan'ın Kırbaşı Köyü'nde, kayınbabasını ziyaret eden dönemin AP Milletvekili Bucak Aşireti lideri Mehmet Celal Bucak'a yönelik gerçekleştirmişti. Bölgede daha çok 'Apo'cular ve 'UKO'cular olarak bilinen PKK'lıların baskınında, 1 çocuk hayatını kaybederken, Bucak yara almadan kurtulmuştu. yörede etkin olan Bucak Aşireti üyeleri çoğunluğu korucu olarak Siverek ve Hilvan'da PKK'ya karşı mücadele vermişti.

cnnturk.com

Bu haber 2821 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem