Minik Yürekler Kur'an Bülbülü Olma Yolunda.

Siverek ilçesinde okulların tatile girmesi ile beraber camiler kur’ana susamış minik yürekler ile doldu taştı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okulların tatile girmesi ile beraber camiler öğrenci akınına uğradı. Esmerçayır mahallesinde bulunan Hz. Eyüp Camisi ise kur’an öğrenmek isteyen öğrenciler ile cıvıl cıvıl oldu. Saat 09.00 da başlayıp saat 12.00’de sona eren kur’an kursuna 5. sınıfı bitirmiş olma şartı getirildiğinden dolayı ancak 35 öğrenci kayıt yaptırabildi. Hz. Eyüp cami imamı Mühittin BİRANGER (32), “Kur’an kurslarına yoğu

Minik Yürekler Kur'an Bülbülü Olma Yolunda.
26 Haziran 2008 - 07:41
Ama maalesef resmi prosedürden dolayı kursa başvurularda 5. sınıfı bitirme şartı arıyoruz. 5.sınıfı bitirmemiş öğrencileri kursa kabul etmediğimizden, öğrenci aileleri ile sorunlar yaşıyoruz ve zor durumda kalıyoruz.”dedi.

Kursa alınmayan öğreci aileleri ise, "Çocuklarımızın kutsal kitabımızı öğrenmesi için 5. sınıfı bitirme şartının getirilmesi çok yersiz. Çocukları bale, yüzme, dans kursuna göndersek bu şartı aramayacaklar. Çocuklarımızın küçük yaşta kur’anı kerim öğrenmesini istiyoruz diyerek, tepkilerini dile getirdiler.Kurs öğrencisi Hüseyin KURT(12) ise, “Dumlupınar İlköğretim okuluna gidiyorum. Anne ve babamın teşviki ile kur’an kursuna başladım. Amacım hem kutsal kitabımızı hem de İslami bilgileri öğrenmektir” dedi.


Bu haber 3502 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu