MİLLETVEKİLLERİ, 4 İL VE 20 İLÇE İÇİN YASA TEKLİFİ VERDİ

HELAL OLSUN BU VEKİLLEREMHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız Alanya'nın, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin İskenderun'un, CHP K.Maraş Milletvekili Durdu Özbolat Elbistan'ın il olmasını önerdi.

MİLLETVEKİLLERİ, 4 İL VE 20 İLÇE İÇİN YASA TEKLİFİ VERDİ
02 Ocak 2011 - 15:07
Cizre ve Yüksekova'nın il yapılacağı yönündeki haberler duyulur duyulmaz, il ve ilçe olmak isteyen şehirlerden talep yağdı. Milletvekilleri TBMM Başkanlığı'na bir haftada 12 kanun teklifi verdiler. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Cizre ve Yüksekova konusunda henüz taslak bulunduğunu ifade etti ancak il olmanın adı bile yetti.

Uzun yıllardır il ve ilçe olmak için bekleyen yerleşim birimleri hemen harekete geçti. Özellikle muhalefetin kapısını aşındıran talepler üzerine bir haftada 12 yasa teklifi verildi. Bu tekliflerle 3 yeni il ve 17 yeni ilçe oluşturulması öngörülüyor. MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız Alanya'nın, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin İskenderun'un, CHP K.Maraş Milletvekili Durdu Özbolat Elbistan'ın il olmasını önerdi. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise Malatya'nın büyükşehir yapılmasını istedi. En son yasa teklifini ise MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş ve arkadaşları, Tarsus'un il olması için verdiler.

SABAH
Bu haber 1730 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü