MİLLETVEKİLİMİZ ABDULKADİR EMİN ÖNEN ENDONEZYA'YA ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNACAK

Asya Parlamenterler Asamblesinin Asya’da yoksullukla mücadele ile ilgili alt komisyon toplantısı 12–13 Haziran 2008 tarihleri arasında Endonezya’nın başkenti Jakarta’da

MİLLETVEKİLİMİZ ABDULKADİR EMİN ÖNEN ENDONEZYA'YA ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNACAK
11 Haziran 2008 - 08:15
yapılacak. 
Toplantıya TBMM’ni temsilen Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN katılacak. 

Önen yaptığı açıklamada, “Endonezya ile 16.yüzyıla kadar uzanan her zaman dostane ilişkilerimiz olmuştur. Aramızda hiç bir zaman siyasi veya diplomatik bir sorun olmamıştır. Bu olumlu atmosfere rağmen iki ülke arasındaki ilişkiler istenilen düzeyde gelişmemiştir. Ancak son dönemde hükümetimizin dış politikalardaki açılımı sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler yavaş yavaş gelişmeye başlamıştır.” dedi. 

Toplantıda, Asya’da yer alan ülkelerin temsilcileriyle, bu ülkelerindeki yoksulluğun kronikleşmesi, hızlı nüfus artışı neticesinde ortaya çıkan açlık sorunları ve son dönemde ortaya çıkan çeşitli çevresel ve doğal felaketlerin fakirliğe etkisinin sonuçları, yoksullukla ilgili neler yapılabileceği ve ne gibi tedbirlerin alınabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunulacak. 

Milletvekilimiz Önen, toplantıda, ülkemiz ile Endonezya arasındaki ticaret hacminin artırılması konusu, özellikle de Şanlıurfa’ya yatırımı teşvik amacıyla Müslüman ülkelerin temsilcileriyle birebir görüşmeler yapacak. 

                                                                          ( Basın Danışmanlığı )



Bu haber 2723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması