MİLLETVEKİLİMİZ ABDULKADİR EMİN ÖNEN APA TÜRK GRUBU BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

ABDULKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ ( BASIN DANIŞMANLIĞI ) --
KONU:ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİMİZ ABDULKADİR EMİN ÖNEN ASYA PARLAMENTERLER ASAMBLESİ TÜRK GRUBU

MİLLETVEKİLİMİZ ABDULKADİR EMİN ÖNEN APA TÜRK GRUBU BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
19 Kasım 2007 - 15:35
   
KONU:ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİMİZ ABDULKADİR EMİN ÖNEN ASYA PARLAMENTERLER ASAMBLESİ TÜRK GRUBU BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ.SAYI:2007/12 Tarih: 19.11.2007                  Şanlıurfa Milletvekilimiz Abdulkadir Emin ÖNEN, geçici Başkanlığını yürüttüğü, ASYA PARLAMENTERLER ASAMBLESİ TÜRK GRUBU ( APA ) Başkanlığına seçildi. 

                  Dışişleri Komisyonu Kâtipliğini yürüten ve AGİT Üyeliğine seçilen Şanlıurfa Milletvekilimiz Abdulkadir Emin Önen, bir göreve daha getirilmiş oldu. Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanlığını yürütecek olan milletvekilimiz, Grubun 8. Genel Kurulu için 19-22 Kasım 2007 tarihleri arasında İran’da gerçekleşecek olan toplantıda, bir heyetle ülkemizi temsil edeceklerdir.
                Asya Parlamentolar Birliğinin temelini teşkil eden Asya Parlamentolar Asamblesi’nin amacı, Asya’da barış, istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak. Parlamentolar arası diyalog ve işbirliği ile insan haklarına saygıyı geliştirmek amacıyla 26 Ülkenin katılımıyla 1999 yılında Dakka'da kurulmuştur. Şu an Üye Sayısı 39 dur. Asya Parlamenterler Asamblesi ( APA ) genel kurulunda ve çalışma gruplarında alınan kararlar Ulusal Parlamentolara tavsiye niteliğindedir. Amaç Asya bölgesinde yer alan ülkelerin sorunlarının konuşulduğu ve bölgesel çatışmalara çözüm arayan toplantıların düzenlenmesidir.
                  19-22 Kasım 2007 tarihleri arasında İran’da gerçekleşecek toplantı için, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Milletvekilimiz Abdulkadir Emin ÖNEN’in makamında, tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunan İran Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Gholam Reza Bagheri Moghaddam, bu toplantı için görüş alışverişinde bulunmuştu. Ülkemizi temsil edecek olan heyet bugün İran’a geçecek.    

Bu haber 3220 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti