MİLLETVEKİLİMİZ APA TOPLANTISINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

ABDULKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ( BASIN DANIŞMANLIĞI )Toplantıda ülkemizi, APA Türk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emim ÖNEN temsil etmiştir

MİLLETVEKİLİMİZ  APA TOPLANTISINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ
23 Kasım 2007 - 22:28
KONU:Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurul toplantısı..SAYI:2007/14 Tarih: 23.11.2007Ülkemizi APA Türk Grubu Başkanı Abdulkadir Emin Önen Temsil Etti :
              Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurul toplantısı, “Büyük Asya Bütünleşmesi: APA ve Üye Ülkelerin İcra Organları Arasında İşbirliği” temasıyla 19-21 Kasım 2007 tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenmiştir. Toplantıda ülkemizi, APA Türk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emim ÖNEN temsil etmiştir.  

Karar Tasarısı :
                19 ve 20 Kasım 2007 tarihlerinde yapılan “Siyasi İşler”, “Ekonomik İşler ve Sürdürülebilir Kalkınma”, “Barış ve Güvenlik”, “Enerji” ve “Sosyal ve Kültürel İşler” Genel Komite toplantılarında, “Büyük Asya Bütünleşmesi: APA ve Üye Ülkelerin İcra Organları Arasında İşbirliği” teması çerçevesinde beş ayrı karar tasarısı görüşülmüş ve kabul edilmiştir.  
 

Kabul edilemez madde :
              Karar tasarılarının “Siyasi İşler” Komitesinde görüşülmesi sırasında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) temsilcileri tasarıya Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgali ile ilgili bir madde eklenmesi girişiminde bulunmuşlar ancak APA Başkanı Sayın ÖNEN, GKRY temsilcileri ve Komite Başkanı ile müzakerelerde bulunup maddenin eklenmesini engellemiştir. 

İkili Görüşmeler :
                APA Türk Grubu Başkanı Emin ÖNEN toplantılar sırasında ayrıca; Çin, Endonezya, İran, Kore ve Pakistan temsilcileriyle de bölgedeki sorunlar ve Türkiye’nin bu sorunlara bakış açısı hakkında ikili görüşmelerde bulunmuştur. 

             Toplantı sırasında beş ayrı komitede gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde APA Tahran Bildirisi adı altında sonuç belgesi yayınlanmıştır.
              
               Toplantıda ayrıca, APA Başkanlığının İran’dan Endonezya’ya geçmesi kararlaştırılmıştır. 
 
 
 

                                                                                                              Abdulkadir Emin ÖNEN
                           Şanlıurfa Milletvekili
                           ( Basın Danışmanlığı )

Bu haber 3488 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı