MİKRO KREDİ SAYESİNDE MİKRO SERACILIK GELİŞİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesi kırsalında köylerde yaşayan vatandaşlar aldıkları mikro kredisiyle, hem

MİKRO KREDİ SAYESİNDE MİKRO SERACILIK GELİŞİYOR
19 Haziran 2010 - 19:58
alternatif tarıma yöneliyorlar hem de evlerinin sebze ihtiyaçlarını karşılayıp ekonomik gelir elde ediyorlar.
   
Siverek Kaymakamlığı Eyyüp Cenap Gülpınar Mikro kredi şubesini 21 köylüye verdiği mikro sera kredisi sayesinde köylerde vatandaşlar alternatif tarım olarak seracılığa da yöneliyorlar.
     
Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar mikro kredi Şube Müdürü Hasan Kış, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti’’Şubemiz üç yıl önce kuruldu şu anda yedi yüz üyemiz bulunmaktadır, bugüne kadar üyelerimize toplam 700 bin TL kredi sağladık, merkezdeki üyelerimizin çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. Kırsal alanda kalkınmaya katkı sunmak amacıyla mikro sera kredisini vermeye başladık. Verdiğimiz kredilerle 19’u Küptepe Köyü'nde olmak üzere toplam 21 seranın kurulmasına sağladık. Toplam 30 metrekare alana kurduğumuz bu mikro seralar sayesinde vatandaşlarımız kendi evlerinin sebzelerini karşılıyorlar. Seralarda genellikle domates, biber patlıcan gibi sebzeler yetiştiriliyor. Bölgede kırsal kalkınmaya destek olmak için mikro kredilerimiz artarak devam edecek. Yararlanmak isteyen tüm köylü vatandaşlarımızın başvurularını almaya hazırız’’dedi.
   
Küptepe Köy'ünde aldıkları krediyle evlerinin bahçesine 30 metrekare alanda sera kuran Nuri Öklek ile Halef Çakmak: "Öncelikle mikro kredi şubesini kendi imkânlarıyla faaliyete geçiren Şanlıurfa Milletvekili Eyyüp Cenap Gülpınar’a teşekkür ediyoruz. Seralar sayesinde evlerimizin günlük sebzesini satıyoruz.Bölgede tek tarım yaptığımız için zamanımızın çoğu boşa geçiyordu. Seralar sayesinde çoluk çocuk bu işle ilgileniyoruz. Hem faydalı bir iş yapıyoruz hem de evimizin sebzesini karşılıyoruz arta kalanı da bazen satarak aile bütçemize katkı yapıyoruz.’’ açıklamasında bulundular.
Bu haber 2706 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü