MİCROSOFT GİZLİ SERVİSLERLE Mİ ÇALIŞIYOR?

Microsoft’un, yeni işletim sistemi Vista’yı geliştirirken, ABD’nin istihbarat örgütü Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile birlikte çalıştığı iddia edildi.Almanya’da yayımlanan Berliner Morgenpost gazetesinde

MİCROSOFT GİZLİ SERVİSLERLE Mİ ÇALIŞIYOR?
11 Ocak 2007 - 22:52
yer alan haberde, Microsoft’un Almanya basın sözcüsü Thomas Baumgaertner’in, Vista’nın geliştirilmesinde NSA ile birlikte çalıştıklarını doğruladığı belirtildi.
Baumgaernter, işbirliğinin, yeni işletim sistemi Vista’nın "hacker" saldırılarına karşı korunması amacı taşıdığını, güvenlik kurumlarıyla uzun süreden beri ortak çalışmaları olduğunu kaydetti.

Gizli servislerin bilgisayar kullanıcılarını takip için işletim sistemlerine ekledikleri iddia edilen "arka kapılar" ile ilgili olarak Baumgaernter, Vista’da "arka kapılar" eklemediklerini, amaçlarının programların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Gazetenin haberinde, Microsoft’un ilk kez gizli servislerle çalıştığını itiraf ettiğine dikkat çekildi.

"Amerikan gizli servislerinin gizli servisi" olarak adlandırılan ve resmi makamlar tarafından varlığı 1970’li yıllara kadar inkar edilen NSA, dünya genelinde "Echelon" adı altında teknik istihbarat sistemleri kurarak "global telekomünikasyonu" izliyor. Uzmanlar, NSA’nın dünyada yazılan tüm elektronik postaları kontrol edebilecek teknolojiye sahip olduğunu iddia ediyor.
MİLLİYET

Bu haber 2237 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek