MHP'den Meclise Siverek İl Olsun Önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Siverek ‘in İl olması için meclise önerge verdi.

MHP'den Meclise Siverek İl Olsun Önerisi
13 Temmuz 2016 - 09:11

Milliyetçi Hareket Partisi Siverek ‘in İl olması için meclise önerge verdi. Siverek Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı başkanlığında oluşturulan bir komisyon Siverek'in il olması için bir çalışma başlattı. Yapılan çalışma bir proje halinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine iletildi. Genel Merkezde Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın başkanlığındaki komisyon projeyi önerge haline getirerek meclise sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Siverek ilçe Başkanı Mustafa Fettahlı yaptığı açıklamada, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin talimatıyla Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın memleketimizin il olması için meclise önerge verdi.

Yıllarca haksızlığa ve mağduriyete maruz kalan ilçemiz için Milliyetçi Hareket Partisi olarak harekete geçtik. Siverek’te bulunan STK ve ilgili derneklerkle yaptığımız görüşmeleri bir proje haklinde genel merkeze sunduk. Genel Başkanın talimatıylada Genel Başkan Yardımcımız projeyi önergeye dünüştürerek yıllarca haksızlığa uğrayan Siverek’imizin İL olması için önerge verdik. Bazı ilçelerin terör nedeniyle il olması için çalışma yapılırken yıllarca terörle mücadele eden Siverek’imiz İL olması hakkıdır. Buradan sesleniyorum ki; Siverek’imiznin yetki organlarında bulunan gerek siyasi gerek atanmış tüm yetkililerimize eğer derdiniz Siverek ise sözlerinizde samimiyseniz biran evvel herkes tavrını ve duruşunu net olarak belirlemelidir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Siverek’imizin il olması konusunda üzerimize düşen vazifeyi üstlenmeye talip ve hazırız.

BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 12.07.2016

Prof. Dr. Edip Semih YALÇIN

İstanbul Milletvekili

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında vilayet olan Siverek, 1926’da çıkan bir yasa ile il statüsü elinden alınarak ilçe yapılmıştır. Gerek nüfusu , gerek yüzölçümü ile geniş yerleşim alanları ve sosyal yapısı ile birçok ilden daha büyük olan Siverek, il düzeyinde iken ilçe idaresi ile idare edilmekle ciddi sıkıntılar yaşamakta, yeterli hizmeti alamamaktadır. Son günlerde gündeme düşen Erciş ve Midyat ilçelerinin il olması haberleri, Siverek’in de il olmayı hak etmesine ve siyasiler tarafından defalarca il olma sözü almasına rağmen gündemde yer almaması Siverek halkını derinden yaralamıştır.

Bu bilgiler ışığında,

1-Erciş ve Midyat ilçelerinin il olacağı söylentileri doğru mudur? Doğru ise bu neye göre belirlenmiştir?

2-Erciş ve Midyat ilçeleri terör sebebiyle il olacaksa, bugüne kadar terörle amansız mücadele vermiş, Siverek’in de bu kapsamda il olması düşünülmekte midir?

3-Ayrıca Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin de il olması söylentileri doğru mudur? Doğru ise bunların da sebebi terörle mi alakalıdır?

4-Siverek’in daha önce elinden alınan il olma hakkını geri vermeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bunu ne zaman gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz?


Bu haber 2615 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...