MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÖĞRENCİLERİNE ONLİNE TAKİP

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçede bulunan mevsimlik işçilerin eğitim gören çocuklarının anlık takiplerinin

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÖĞRENCİLERİNE ONLİNE TAKİP
07 Mayıs 2011 - 16:26
sağlanması amacıyla, mevsimlik tarım işçileri takip komisyonu kuruldu.

Milli Eğitim Müdürlüğünce İlçede mevsimlik tarım göçü ile ilçe dışına çıkan tüm öğrenciler, kurulan KBS sisteminden anında takip edilecek.
Her yıl öğrenci mevcudunun%25'i mevsimlik tarım göçü ile ilçe dışına çıkıyor. Öğrencilerin sürekli takibini sağlamak amacıyla tüm okullar ile online bağlantı sistemi kuruldu. Sistemde ilçelerinden ayrılan öğrenciler an an takip edilecek. Tarım işçisi ailelerin öğrencilerinin gittiği şehirlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ilişkiye girilerek öğrencilerin eğitim durumlarıyla ilgili ortak değerlendirme ve çalışma yapılacak.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Her yıl Mayıs ayından itibaren ilçemizde bulunan öğrencilerin %25'e yakın bir kesimi aileleri tarım işçisi olduğu için ilçeden geçici göç etmek zorunda kalıyorlar. Bu öğrencilerimizi eğitim ve öğretim faaliyetlerinden geri kalmamaları için zorunlu olarak ilçeden ayrılan tüm öğrencilerimizi online bir sistemle takip edeceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde yapılan çalışmayla tüm öğrencilerimizin okullarından ayrılış tarihi ve gittikleri bölge takip edilerek ilgili İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgi verilecek. Bu çalışmayla çocuklarımızın eğitimde akranlarından geri kalmamaları için yoğun bir çalışma içinde olacağız" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre tarım işçisi ailelerinin öğrenci çocuklarının online sistemiyle takip edilmesinin ilk kez uygulandığı öğrenildi.




Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 2367 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması