MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Siverek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tehlikeli işlerde çalışan inşaat işçileri ve esnaflar için önemli bir duyuru yayımladı.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN ÖNEMLİ DUYURU
19 Ocak 2015 - 14:02

Siverek Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Çatalkaya yaptığı açıklamada; "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ nun iki ay önce yaptığı açıklamada inşaat sektörü dâhil tehlikeli işlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanların çalışamayacağı ve geçen hafta açıkladığı “Kaybolmaya yüz tutmuş meslek sahipleri ile yeni işyeri açmış 3 yıllık ustalık belgesi bulunan esnafa faizsiz kredi verileceği” bütün bunların yanında Şanlıurfa’ nın Büyükşehir olmasıyla birlikte mevcut esnafımızın "Ustalık Belgesi" ne daha çok ihtiyacı olacağını gösteriyor" dedi

SAYGIDEĞER ESNAF ve SANATKARLARIMIZ!

Halkımızın yaşam kalitesini ve toplumsal refah seviyesini arttırmak için; tüm öğrencilerimizi bilgili, becerikli, meslek ahlakını benimsemiş, kişisel yeterliliklerini tamamlamış bireyler olarak yetiştirme ve hizmet alanımız içerisine giren tüm işletmelerde çalışan kişilerin mesleki gelişimlerini sağlayarak BELGELİ BİR TOPLUM oluşturma misyonuna sahip okulumuza tüm ESNAF ve SANATKÂRLARIMIZI bekliyoruz.

Ailenizin veya çevrenizdekilerin yardımıyla bir iş bulun, gelin okulumuza kayıt yaptırın, çırak öğrenci statüsüne geçin, aşağıdaki haklardan siz de faydalanın:

* Çırak öğrenciler sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınarak iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası primleri devlet tarafından karşılanacaktır.

* İşyerlerinde asgari ücretin % 30 undan az olmamak kaydı ile ücret almaları ve ailelerine yük olmamaları sağlanmaktadır.

* İşyeri açma ve iş bulma kolaylığı sağlanmaktadır.

* Çıraklık eğitimini tamamlayanlar Kalfalık, Kalfalık eğitimini tamamlayanlar Ustalık belgesin almaktadırlar. Ayrıca Usta öğreticilik kurslarında başarılı olanlar Usta öğreticilik belgesi alırlar.

* Çırak öğrenciler öğrencilik haklarından faydalanabilirler.

*Çırak öğrenciler askerlik işlemlerini eğitimlerinin sonuna kadar tecil ettirebilirler.

Artık bir keyfiyet değil: is yeri açma, ruhsat alabilme ve bütün finansal işlemlerde istenilen belgelerinize sahip olun.

EKMEK HAYATTIR, HAYAT İŞ, İŞİNİZİ BELGELEYİN. HAYATINIZI VE İŞİNİZİ KİMSEYE TESLİM ETMEDEN GÜVENCE ALTINA ALIN….

ADRES: YENİ SANAYİ SİTESİ 1.BLOK NO:1 SİVEREK

TELEFON: 0414 552 00 31

KAYITLARIMIZ 01-31 OCAK TARİHLERİ ARASINDADIR.


Bu haber 2972 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem