Merhum Polisi Onbinler Uğurladı

İstanbul’da hain terör saldırısında hayatını kaybeden Siverekli polis memuru Süleyman Sonkut’u son yolculuğuna onbinler uğurladı.

Merhum Polisi Onbinler Uğurladı
11 Aralık 2016 - 18:01





İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Süleyman Sonkut (23) memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Sonkut için Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu Polislik mesleğinin bir gönül işi olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Dün gece İstanbul'da haince kalleşçe, namussuzca ve şerefsizce bir saldırı neticesinde şehadet şerbetini içen Süleyman kardeşimize son vazifemizi yapmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Polislik mesleği zamanı ve yeri geldiği zaman gözünü kırpmadan bu vatan uğruna, millet uğruna ve bayrak uğruna canını verebilmektir. Bunun için Polislik serden, yardan geçebilen insanların yapabileceği bir meslektir. Polislik gönül işidir, yürek işidir vatan sevdalılarının işidir. 40 yıldır bu coğrafyada kan akıtanlar şunu iyi bilmelidir ki, daha önce olduğu gibi bundan sonrada hiçbir polisimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacaktır. Bunlar yeryüzünden silinene kadar bu mücadele devam edecektir. Şehitlerimizin hesabı sorulacak bunu yapanlar yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir" dedi.

Merhum Polisi Onbinler Uğurladı

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık tarafından yapılan duanın ardından, merhum polis memuru Süleyman Sorkurt'un naaşı polis korteji eşliğinde Şeyh Abdulkadir Geylani Camisine getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, merhum polisin naşı onbinlerin katılımıyla Siverek Asri Mezarlığına defnedildi.

Siverek Gençlik Sitesi olarak, hain saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Süleyman Sonkut'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3145 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması