MEMUR-SEN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ TRAFİK SORUNU İÇİN DEVREYE GİRDİ

KAYMAKAMLIK MAKAMINAİlçemizde son yıllarda hızla artan araç sayısı trafik sorununu da beraberinde getirmiştir. Bilinçsizce,

MEMUR-SEN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ TRAFİK SORUNU İÇİN DEVREYE GİRDİ
14 Kasım 2009 - 09:57
SAYI:2009/18                         13/11/2009 

KONU: Siverek’in Trafik Sorunu 
 
KAYMAKAMLIK MAKAMINA
                              SİVEREK
 
  İlçemizde son yıllarda hızla artan araç sayısı trafik sorununu da beraberinde getirmiştir. Bilinçsizce, rastgele park edilen araçlar trafik akışını engellemekte ve sürücüleri agresif davranışlara sevk etmektedir. Trafik ekiplerinin hiçbir müdahalede bulunmadığı böyle bir ortamda caddeler özel oto parklara çevrilmiş, Şehir üçüncü dünya ülkelerinin şehirlerini andırmaktadır.
     Özellikle; Cumhuriyet ve Hürriyet Caddeleri, İnönü Bulvarı ve Ulu Cami Civarındaki araçların keyfi parkları şehri yaşanmaz bir duruma getirmiştir.
    Trafik Kanunu ve bağlı mevzuatın çizdiği sınırlar içerisinde Trafik Polisinin görevleri özetle şöyle tanımlanmaktadır: “Trafik Polisi, trafiğin yönetim ve denetimini yapar, duran ve akan trafiği düzenler, yönetir, trafik suçu işleyenler hakkında tutanak düzenler, gerekli işlemleri takip eder…” gibi maddeler sıralanmaktadır. Oysaki İlçemize baktığımız zaman bugüne kadar bu mevzuatın toplamda birkaç günle sınırlı bir şekilde uygulandığı görülmüştür.
   Farklı bir mevzuat geçerli olamayacağına göre, tüm Türkiye’de uygulanan kanun ve nizamlar neden ilçemizde işlememektedir anlamış değiliz.
   Memur-Sen olarak; İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden kalıcı bir eser bırakmasını beklemekteyiz. Bu doğrultuda,  ilçemizin modern bir şehir görünümüne bürünmesi için, ilçenin trafik sorununa derhal bir çözüm bulmasını beklemekteyiz. Daha önce birçok girişimler başlatılmasına rağmen, her zaman olduğu gibi denetimlerin bir iki günle sınırlı kalması nedeniyle yine caddelerimiz özel oto park görünümü almıştır.
   İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün hiçbir yerel güç ve siyasi baskıya maruz kalmadan devlet ciddiyetine yakışır, uygun kanunlar çerçevesinde, ilçenin trafik sorununu çözmesi hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz. 
 
 
                                              Mustafa KARADAĞLI                                       Memur-Sen Siverek Temsilcisi

Bu haber 2681 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor