MEHMET SEZGİN'İN OBJEKTİFİNDEN HALFETİ

Halfeti'nin Ömerli köyünde 4 Nisan tarihinde kutlanan Abdulllah Öcalan'ın doğum günü etkinliğini izlemek amacıyla Halfeti'ye giden sitemiz editörü Mehmet Sezgin Objektifinden Halfeti ve Abdullah Öcalan'ın doğum günü haberi.

MEHMET SEZGİN'İN OBJEKTİFİNDEN HALFETİ
04 Nisan 2011 - 06:40

Öcalan'ın doğum günü için Halfeti'de binlerce kişi toplandı
Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak isteyen örgüt yandaşları bugünden Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde toplanmaya başladı. Halfeti İlçe merkezinde toplanan aralarında BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık, Kürtçe türkü ve şarkılar söyleyip halay çekerek, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Geceyi Halfeti ilçe merkezinde kurulan çadırlarda geçirecek olan kalabalık, yarın sabah Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli Köyü'ne gidecek.
Abdullah Öcalan'ın 62'inci doğum gününü kutlamak için, binlerce kişi bugün sabahtan itibaren Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne gelmeye başladı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ilçede toplanan PKK yandaşları, terör örgütü ve Öcalan lehine gösteri yaptı. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından 'Amara'ya yürüyüş' adı altında Halfeti'nin Ömerli Köyü'ne yapılacak yürüyüşe katılacakların içinde bulunduğu yüzlerce aracın Şanlıurfa'ya gelişi sürüyor.

Bu sabah erken saatlerden itibaren başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinden Şanlıurfa'ya gelenler, Halfeti ilçe merkezinde bulunan açık arazide toplandı. Burada, daha önce kurulan çadırlarda dinlenen ve açık arazide çalınan Kürtçe müzikler eşliğinde halay çeken PKK yandaşları, alana yeni gelen diğer kişileri de Öcalan ve PKK sloganları ile karşılıyor.

İLK KEZ HALFETİ'YE GELDİLER

Geçmiş yıllarda Öcalan'ın doğum günü için kente gelenler, Suruç İlçesi Onbirnisan Beldesi'nde toplanıp geceyi burada geçiriyordu. Daha önce geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği için köye gitmelerine izin verilmeyen grupta bulunan yaklaşık 1000 kişi ilk kez geçen yıl güvenlik güçleri ile yapılan görüşme ardından Ömerli Köyü'ne gidebilmişti. Bu yıl bir gün önce gelen kalabalık Onbirnisan Beldesi yerine ilk kez Halfeti ilçe merkezinde toplanıyor. BDP milletvekillerinin büyük bölümünün de gelmesi beklenen Halfeti'de öğle saatlerine kadar yaklaşık 8 bin kişi toplandı. Akşam saatlerine kadar kalabalığın 15 bine ulaşması bekleniyor.

6 BİN POLİS VE ASKER GÖREV YAPIYOR

Halfeti ilçe merkezinde toplanan PKK yandaşları ellerinde Öcalan posterleri ve PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıyıp, sloganlar atarken, ilçe merkezinde 3 bin polis görev yapıyor.

Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Kayseri, Diyarbakır, Osmaniye ve Adana'dan da çok sayıda takviye polis geldi. Halfeti ve Birecik ilçelerinde, ise Diyarbakır ve Mardin'den gelen yaklaşık 3 bin asker olası durumlara karşı hazır bekliyor.

BDP'Lİ DALKILIÇ HAYATINI KAYBETTİ

Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılmak için öncesi gün Şanlıurfa'ya gelen BDP Parti Meclis üyesi Vakkas Dalkılıç dün öğleden sonra kalp krizi geçirdi. Partililer tarafından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırılan Dalkılıç, yoğun bakım ünitesinde yapılan tedaviye rağmen sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Vakkas Dalkılıç'ın ölüm haberini alan yakınları ve BDP'liler yasa boğulurken, cenazesinin alınması sırasında çok sayıda kişi gözyaşı döktü. 6 çocuk babası Dalkılıç'ın cenazesinin teslim alınışı sırasında gözyaşı ağlayan yakınlarını, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel teselli etti. Dalkılıç'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Gaziantep'e gönderildi.

2009'DA 2 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Her yıl PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların çıktığı Öcalan'ın doğum günü kutlamaları için 2009 yılında köye gitmek isteyenlere izin verilmedi. Bunun üzerine taş ve molotof atan göstericilere, güvenlik güçleri gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren çatışmada Mahsun Karaoğlan ile Mustafa Dağ yaşamını yitirirken, 29'u asker ve polis olmak üzere 45 kişi yaralandı.

ÖCALAN 14 NİSAN'DA DOĞMUŞ

Öte yandan, her yıl olaylı kutlanan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününün resmi kayıtlarda 14 Nisan olduğu oraya çıktı. Resmi nüfus kayıtlarına göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Öcalan, Ömerli Köyü'nde 14 Nisan 1949'da dünyaya geldi. 2'si hayatta olmayan 4'ü kız 7 kardeşi olan Öcalan, resmi kayıtlarda 1978'de yaşamını birleştirdiği örgüt kurucularından olan ve Avrupa'ya kaçan Kesire Öcalan ile de halen evli görülüyor.

14 Nisan 1949'da, ailenin 4'üncü çocuğu olarak dünyaya gelen Abdullah Öcalan'ın, en büyük ablası Dursun 65 yaşında, en küçük erkek kardeşi Ali ise 13 yaşında yaşamını yitirdi. PKK liderinin kız kardeşleri evli gözükürken, erkek kardeşlerinden olan ve fikir ayrılığından dolayı örgüt ile bağlarını kopardıktan sonra Kuzey Irak'ta fırıncılık yapmaya başlayıp, bir süre önce evliliği ile gündeme gelen Osman Öcalan ise resmi kayıtlarda halen bekar gözüküyor.

7 YILDIR KUTLANIYOR

2004 yılında başlanan Öcalan'ın doğum günü kutlamalarının hepsinde olaylar çıktı. Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından her yıl cezaevi koşullarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında, değişik kentlerden gelen terör örgütü yandaşları Şanlıurfa'da toplanıyor, binlerce kişiyi bulan kalabalığın Halfeti'ye bağlı Ömerli Köyü'ne gidişleri ise güvenlik güçlerince engelleniyordu.

Ömerli'ye gitmekte ısrar eden göstericilerin taş ve molotof ile saldırısına, güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombaları ile karşılık veriyordu. Bir süre polis ile çatışan göstericiler, daha sonra toplu halde bölgeden ayrılırken, polis ve jandarma, yaşananların ardından kamera kayıtları ile tespit ettiği göstericileri gözaltına alıyordu. İlk kez geçen yıl sayılı bir grubun Ömerli Köyü'ne gitmesine izin verilmişti.

KAPKAÇCI LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Öcalan'ın doğum günü için Halfeti'de toplanan kalabalık, grupta cüzdanı çalmak istediği iddia edilen bir kişi alanda toplananlar tarafından linç edilmek istendi. Halfeti'deki boş alanda toplanan binlerce kişinin Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği sırada, bir kişi cüzdanının çalındığını iddia ederek, kapkaççı olarak suçladığı 20 yaşlarındaki ismi öğrenilemeyen bir kişiyle tartıştı. Bu sırada, olayı duyan çok sayıda kişi de kapkaççı olduğu iddia edilen kişiye saldırdı. Bir anda onlarca kişinin saldırısına uğrayan kişi, alandan koşarak uzaklaşıp, yakında bulunan bir lokantaya sığındı. Ancak öfkeli kalabalık, kapkaççı olmakla suçladıkları kişinin peşinden koşarak lokantaya girmek istedi. Bu sırada, lokanta önünde üzerinde 'görevli' yazılı yelek giyen kişiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaşanan gerginlikte bazı kişiler ellerine aldıkları sandalye ve masayı lokantaya doğru fırlattı. Gerginlik, platformdan yapılan anons ve alanda görevli kişilerin öfkeli kalabalığı sakinleştirip, kapkaççı olduğu iddia edilen şahsı da lokantanın arka kapısından çıkarıp uzaklaştırılması ise sona erdi. Tekrar alana dönen kalabalık, Kürtçe şarkılara eşlik edip, PKK ve Öcalan lehine slogan atmayı sürdürüyor.







Bu haber 3215 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...