Medikalciler: Maskeyle ilgili manipülasyon yapıldı

Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut, Çin’de ortaya çıkan corona virüsünden dolayı piyasada maske kalmadığı yönünde manipülasyonların yaşandığını ifade etti.

Medikalciler: Maskeyle ilgili manipülasyon yapıldı
08 Şubat 2020 - 08:35

Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut, Çin’de ortaya çıkan corona virüsünden dolayı piyasada maske kalmadığı yönünde manipülasyonların yaşandığını ifade etti.
Bulut, Çin’de ortaya çıkan ve yüzlerce insanın ölümüne neden olan corona virüsünün ardından yaşanan “maske” polemikleri ile ilgili İLKHA muhabirine konuştu.


Piyasada maske kalmadığı yönünde çeşitli manipülasyonların yaşandığını belirten Bulut, maskeye karşı suni bir talep olduğunu bununda fiyatları 3 kat arttırdığını savundu.


Medikal işi ile uğraşmayan insanların maske üzerinden rant elde etmeye çalıştığını vurgulayan Bulut, maske ile ilgili bir problem olmadığını belirtti.


Şanlıurfa’da 200 medikal firmasının olduğunu belirten Bulut, Medikalcilerin kamudan alacakları konusunda çeşitli problemler yaşadığını ifade etti.


Maske üzerinden manipülasyon yapılarak piyasada maske kalmamış izlenimi verildiğini belirten Bulut, “Maske: tozdan, dumandan, sisten ve en önemlisi virüsten korunmak amaçlı kullanılan bir aparattır. Gördüğümüz kadarıyla piyasada maske sıkıntısı varmış gibi görünüyor ama biz medikalciler olarak, maske üzerinden manipülasyon yapıldığını düşünüyoruz. Bu manipülasyondan kaynaklı olarak, sanki maske yokmuş gibi büyük bir sıkıntı sergilenmeye çalışılıyor. Bize göre böyle bir durum yoktur. Maskelerde bir sorun yok. Çünkü corona virüsü Çin’de görülen bir hastalıktır. Bu virüse bağlı olarak sadece Çin’de ölümler gerçekleşmiştir.  Oysa Türkiye’de ve diğer ülkelerde gördüğümüz kadarıyla böyle bir durum yoktur. O yüzden korkmaya gerek yoktur.” ifadelerini kullandı.


“Maske fiyatları 10 liradan 30 liraya çıktı”


Maskeyle ilgili yaşanan manipülasyonların ardından fiyatların 3 kat arttığını ifade eden Bulut, “Ben şunu perakende üzerinde söylersem; daha önceden 10 liraya sattığımız maske, şu anda 30 liraya satılmaktadır. Urfa’da da maske talebi oldu. Maske talebi birçok kişiden geldi hatta şehir dışından da maske talepleri geldi. Bu işi sadece medikalci arkadaşlarımız değil; medikalci olmayan kasap, berber, bakkallarda yaparak bunun üzerinden rant edebilmek üzerine maske soruyorlar. Maske daha çok sormaktan geçiyor. Yoksa satın almak amaçlı olmadığını görüyoruz. Kesinlikle gördüğümüz kadarıyla suni bir talep var.” şeklinde konuştu.


“Medikalciler kamudan alacakları konusunda sorun yaşıyor”


Medikalcilerin yaşadıkları sorunlar ile ilgili de konuşan Bulut, “Şanlıurfa’da şu an da fiili olarak çalışan 200’e yakın medikal firmamız var. Bunların içerisinde ihale, toptan ve medula dediğimiz perakende çalışan meslektaşlarımız var. Medikalcilerin sorunları; özellikle ihale usulu çalışan meslektaşlarımızın kamudan alacaklarıyla ilgili problemler var. Bu da şöyle; 10 ayı bulan ödeme sorunları var, kamudan da beklentimiz de bu konuda ödemelerini daha kısa zamanda yapmaları yönündedir.  Eğer bunları yaparlarsa arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın rahatlayacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA) 


Bu haber 12953 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı