MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ BU AKŞAM SİVEREK KALESİNDE ANILACAK

A. Deniz UğurluBu akşam, Siverek Kalesi'nde düzenlenecek "Mavi Marmara Şehitlerini Anma" programı için geri sayım başladı.

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ BU AKŞAM SİVEREK KALESİNDE ANILACAK
23 Mayıs 2012 - 08:26



Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR-DER) 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek amacıyla Mavi Marmara gemisiyle yola çıkan, Gazze'ye yakın uluslararası sularda İsrail askerlerinin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen 9 İHH gönüllüsünü anmak amacıyla  bu akşam saat 20.00'de düzenleyeceği “Mavi Marmara Şehitleri'ni Anma” programı için geri sayım başladı.
Tarihi Siverek Kalesinde düzenlenecek programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin ile birlikte ilahi sanatçıları Muzaffer Gürler, Ömer Şefkatli ve Mikail katılacak.
Konu hakkında açıklama yapan SİYAR-DER Sekreteri Vedat Turgut, şunları kaydetti, “ Bu akşam tarihi Siverek Kalesi'de, Mavi Marmara gemisinde şehit düşen kardeşlerimizin yakınlarının da katılacağı "Mavi Marmara Şehitlerini Anma" programına tüm Siverek halkını davet ediyoruz. Ayrıca gelemeyenler için programımız Çağrı Tv ve Kanalurfa'dan canlı olarak yayınlanacaktır" dedi
31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve Gazze'ye yakın uluslar arası sularda İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan 9 Müslüman şehit olmuş, aralarında SİYAR-DER üyesi Cevdet Ökenek ve Ramazan Baylan'ında bulunduğu birçok Müslüman yaralanmıştı.


Not: Etkinlik hakkında tüm ayrıntılar www.siverekgenclik.com sitesinde..
www.siverekgenclik.com

Bu haber 2156 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı