MAVİ MARMARA GEMİSİ AMACINA ULAŞACAK

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine Terörist İsrail tarafından uluslararası sularda düzenlenen saldırının 3. yılı münasebetiyle, Mavi Marmara Gazisi Cevdet Ökenek ile konuştuk. Mavi Marmara gemisinin muhakkak bir gün amacına ulaşacağını söyleyen Ökenek, Mavi Marmara Şehitleriyle olan anılarını anlattı.

MAVİ MARMARA GEMİSİ AMACINA ULAŞACAK
31 Mayıs 2013 - 15:57

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği, Terörist İsrail Devleti! Tarafından Gazze’ye uygulanan ambargoyu kırmak üzere yola çıkan Mavi Marmara Gemisine, Terörist İsrail Tarafından Uluslararası sularda yapılan saldırı sonucu yaralanan Gazi Cevdet Ökenek'le, Mavi Marmara saldırısını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri konuştuk.




İsrail’in Özürden Başka Çaresi Yoktu


İsrail, Mavi Marmara saldırısı sonrasında bölgede yalnızlaştığına dikkat çeken Ökenek, “ Terörist İsrail’in Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda yapmış olduğu hain saldırı her yönüyle İsrail’i zor durumda bırakıp, yalnızlaştırdı. İsrail anladı ki Türkiye halkından özür dilemediği her saat aleyhine geçiyor. İsrail başka bir çaresi kalmadığını ve farklı çıkarlarını düşünerek özür dilemek zorunda kaldı. İsrail eğer özründe samimi ise Gazze halkına uyguladığı anlamsız ambargoyu kaldırır. İsrail’in özür dilemesi önemli bir adımdır ama; bizim için en önemlisi Terörist İsrail’in Gazze’ye uygulamış olduğu ambargonun bir an önce bitmesidir.


Mavi Marmara Gemisine Binmeden Önce Vasiyetlerimizi Hazırladık


Siverek’ten arkadaşı Ramazan Baylan ile birlikte Mavi Marmara gemisine bindiklerini hatırlatan Ökenek, “ Bizler yola çıkmadan önce her şeyi göze almıştık. Önce vasiyetimizi hazırlayıp aile akraba ve dostlarımızla vedalaştık. Mavi Marmara gemisinde şehitte düşebilir, ağırda yaralanabilir veya esirde tutulabilirdik, her ihtimali düşünerek Allah rızası için yola çıktık. Bugün aynı şartlar göz önünde olsa hiç düşünmeden yine Mavi Marmara gemisinde olmak isterdim”


Saldırı Olacağını Tahmin Ediyorduk


Mavi Marmara gemisine yapılan baskın sonucunda M16 otomatik tüfeğinden çıkan mermiler ile vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ökenek, İsrail’in zalim, hain karakteri gereği, gemiye bir saldırı yapacağını önceden tahmin ettiklerini söyledi.


5 Arkadaşım Yanımda Şehit Oldu


İsrail,  gemiye saldırmak için geminin en savunmasız zamanı olan sabah namazı vaktini beklediğinin altını çizen Ökenek, “ Gemide sabah namazını cemaatle kıldığımız sırada, İsrail askerlerinin saldırısı başladı. Bizde selam verip, önceden bize verilen görev yerimize koştuk.  Yaklaşık 25 kişi üst güverteye çıkarak, geminin üst kısmını korumaya başladık. İsrail askerleri 10 dakika boyunca üzerimize ışık, ses gaz ve sis bombası yağdırmaya başladı. Geminin üst kısmında sığınacak bir sığınağımız olmadığı halde şehit düşen arkadaşlarımız ile birlikte Allah’ın yardımıyla gemiyi canla başla savunduk. İsrail askerleri yapılan ilk saldırıdan sonuç alamayınca helikopterlerden gemiye inmeye başladılar. Bizde arkadaşlarımızla birlikte onlara engel olmaya çalıştık. Her inen askeri ya denize atıyorduk ya da etkisiz hale getiriyorduk. Bizim mücadelemizi gören İsrail askerleri bir anda gemiyi otomatik silahlarla taramaya başladı. Bu saldırı sonucunda yanımda bulunan Furkan Doğan, Ali Haydar Bengi, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız şehit düştü. Ben ve yaklaşık 20 arkadaşımız ise yaralandı”


İsrail 4 Dakikada Gemiyi Ele Geçiririm Hesapları Yapmıştı


İsrail 1 ay boyunca Mavi Marmara gemisinin benzeri bir gemide tatbikat yaptığını ve temsili gemiyi 4 dakikada ele geçirdiklerini söyleyen Ökenek, “  Biz geminin yukarı kısmında 35-40 dakika, geminin tamamında ise 1,5 saat direnince, İsrail askerleri şoka uğradı. Bunlar kim, nerede eğitim almışlar endişesine kapıldılar. Bu Allah’ın mutlak bir yardımıydı. Gemide şehit sayısı artınca İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın telkinleriyle direnişi durdurarak teslim olduk. Biz direnişe devam etseydik, şehit sayısı artacaktı. Çünkü oradaki kardeşlerimiz kanının son damlasına kadar mücadele vermeye kararlıydı.


Mavi Marmara Gemisi Amacına Ulaşacaktır


Mavi Marmara gemisi er geç Akdeniz’den Gazze Limanı’na ulaşacaktır diyen Ökenek, "Bütün hayalimiz, hedefimiz budur. İsrail’in tehditleri bizim umurumuzda değil. Allah bize bir ömür tayin etmiştir. Allah izin vermedikçe İsrail asla Müslümanlara zarar veremeyecektir. İsrail’den zerre kadar korkumuz yoktur. Allah kısmet ederse işgalcileri o topraklardan çıkaracağız. İsrail’siz bir Filistin, Özgür bir Kudüs en büyük hedefimizdir"


Cevdet Kılıçlar Tam Bir Şehittir


Cevdet Kılıçlar’ın İsrail rejiminin ve Filistin’e karşı başlattığı 23 günlük Furkan Savaşı sırasında 23 gün boyunca mercimek çorbasından başka bir şey yemediğini söyleyen Ökenek, “ Cevdet Kardeşimiz, Filistin’deki kardeşlerinin durumunu düşünerek 23 gün boyunca evinde başka bir yemek pişirmemiştir. Mercimek çorbasından başka bir şey yememiştir” dedi


20 yıl önce Televizyon’da Yahudi askerlerinin Müslümanlara yaptığı zulmü gören Cevdet yanındaki arkadaşına alnını göstererek “keşke alnıma saplanacak bir İsrail kurşunu ile şehit olsam” dediğini belirten Ökenek, “ Gerçekten dediği oldu, İsrail askerleri tarafından alnına sıkılan bir kurşunla şehit oldu. Şehadetini duyan arkadaşı Almanya’dan gelerek alnındaki kurşunu görerek bu olayı anlattı” dedi


Fahri Yaldız Bilal Habeşi’yi Çok Severdi.


Adıyamanlı Fahri Yaldız’ın Mavi Marmara gemisinde badisi olduğunu söyleyen Ökenek, “ Fahri Abe, Hz. Bilal Habeşi’yi çok severdi. Sürekli Hz. Bilal’in üzerine kocaman kayalar konularak işkence gördüğünü anlatırdı. İsrail saldırı sonucu yaralandığımda beni helikoptere taşıdıkları zaman, Fahri Abe’nin yerde yatan cansız bedenini gördüm. İsrail askerlerinin gemiye inmek için kullandıkları metrelerce uzunluğundaki halat üzerinde kaya gibi oturmuştu. O anda düşündüm gemide taş olsa belki Fahri abenin üzerine taş bırakacaklardı” dedim


Haber: A. Deniz Uğurlu - siverekgenclik.com


Bu haber 3309 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması