Mahmut Yıldız'ı etek giyip oynatacağım

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız hakkında ‘silahlı gaspa teşebbüs ve azmettirme’ suçlamasıyla fezleke düzenlendi. Dava dosyasında ilginç iddialar

Mahmut Yıldız'ı etek giyip oynatacağım
30 Eylül 2006 - 09:35
yer aldı

Otel kurşunlamaya ilişkin bir dava iddianamesinde, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız’la ilgili dikkat çekici iddialar yer aldı. Gaziantep’te Şubat ayında meydana gelen olayla ilgili 4 sanığın yargılandığı davaya ilişkin milletvekili hakkında ‘silahlı gaspa teşebbüs’ suçlamasıyla fezleke düzenlendi. Davalı İbrahim Tuğsuz, mahkeme kararıyla almayı hak kazandığı 900 bin YTL’yi almaması için korkutulduğunu ileri sürdü. İddiaya göre çete üyelerini azmettiren kişi de CHP’li Yıldız’dı. Telefon kayıtlarında ise çete mensuplarının “Milletvekiline etek giydirme” cümleleri yer aldı. Milletvekili hakkındaki iddialar şöyle...

* Mahmut Yıldız, sahibi olduğu Günsayıl A.Ş. Batman Barajı’nın yapımını üstlendi. Şirket, barajın bazı işlerini Gaziantep’te yerleşik Çiltuğ A.Ş’ye verdi. 1991 - 2001 arasında işler tamamlandı, ancak Mahmut Yıldız, Çiltuğ A.Ş.’ye 900 bin YTL tutarındaki borcu ödemedi.

* Tuğsuz, Mersin’de 4 ayrı dava açtı. Davalardan üçü Milletvekili Mahmut Yıldız’ın sahibi olduğu Günsayıl A.Ş. aleyhine sonuçlandı. Ancak, şirket borcunu ödemeyince haciz kararı çıkarıldı.

* Bu gelişmelerin ardından İbrahim Tuğsuz’un sahibi olduğu Gaziantep’teki 5 yıldızlı Tuğcan Otel, 4 Şubat 2006’da kurşunlandı. Bunun üzerine polis Tuğsuz’un telefonunu dinlemeye aldı ve kendisini tehdit ederek, Mahmut Yıldız’ın alacağı olduğunu ileri sürdüğü 900 bin YTL’yi isteyen telefon görüşmeleri kayıtlara girdi.

* Bu görüşmeler, çetenin İstanbul’daki büyük bir gasp ve hırsızlık çetesinin yöneticileri olduğunu, önemli adamlarının tutuklanması nedeniyle maddi sıkıntıya düştüklerini ortaya çıkardı. Çete üyesi Gökhan Temizer’in, kendisini Milletvekili Yıldız’ın yeğeni olarak tanıtarak otel sahibi İbrahim Tuğsuz’un evini aradığı ve tehdit ettiği de kayıtlarda yer aldı.

TETİKÇİDEN DELİKANLI SÖZÜ...
* Ancak, Tuğsuz tetikçiye, “Haklının yanında olman lazım, haksız olan Mahmut Yıldız” deyince tetik tersine döndü. Bunun üzerine telefon kayıtlarında tetikçi Temizer’in “Bize yalan söylendiyse biz tutup ona döneriz. İbrahim bey bize yanlış anlatıldı. Bak ben şu anda bile sana delikanlı sözü veriyorum. Eğer ki, Mahmut Yıldız haksızsa senin gözünün önünde Mahmut Yıldız’a etek giydirip oynattıracağım. Bundan da emin ol” yanıtı verdiği anlaşılıyor.

İŞTE DİYALOGLAR...
İbrahim Tuğsuz: Olay sana nasıl anlatıldı bilmiyorum.

Gökhan Temizer: Ben Mahmut Yıldız ile muhatabım.

İbrahim Tuğsuz: Alacağımın dörtte birini alamıyorum. Yine de korku salarak, bilmem ne yaparak benden o parayı aldırmamaya çalışıyor. Eğer sen gerçekten vicdan sahibiysen...

Gökhan Temizer: O vincin motoruna var ya Mahmut Yıldız’ı takarım. O Mahmut Yıldız’ı çalıştırırım.

İbrahim Tuğsuz: 20 seneden beri tanıyorsam senin paranı da vermez. Dokunulmazlığına güveniyor. Oğlu vardır. Anca ondan alırsın parayı da.

Gökhan Temizer: Bakalım alır mıyım, alamam mı? Allah’a şükür kimsede paramız kalmadı. Alırız, o yönden sen rahat ol.
Bu haber 8887 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor