MAHALLENİN ELEKTRİK İSYANI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesi halilye mahallesi sakinleri mahallede her akşam meydana gelen elektrik kesintilerini trafo

MAHALLENİN ELEKTRİK İSYANI
24 Kasım 2008 - 18:05
önünde alkışlayarak protesto etti.
    
7 bin nüfuslu mahallede her akşam 4 saatlik elektrik kesintileri esnafı ve mahalle sakinlerini çileden çıkardı.
   
Mahallede bulunan kahvehane sahipleri elektrik kesintileri yüzünden müşterinin gelmediğini belirti kahvehanenin akşamları boş kaldığını belirtti.
    
Akşam kesilen elektrikler yüzünden kahvehaneye müşterinin gelmediğini, mahalle bakkalları mum veya tüplü  lüküs ışığında satış yaptıklarını belirtirken mahalle muhtarı M.Fatih Çiftel yaptığı açıklamada şöyle dedi. ‘’ mahallemizde yaşanan elektrik kesintileri yüzünden tüm mahalle sıkıntı çekmekte defalarca Dedaşa bilgi vermemize rağmen bir çözüm bulunamadı, trafomuz yetersiz mahallenin yükünü kaldıramıyor akşam çocuklarımız mum ışığında ders çalışıyor yada bir çoğu çalışamıyor elektrik sorununa bir çözüm bulunması gerekiyor dedi.’’
    
Trafo önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik mahalle sakini ellerindeki gaz lambası ve lükslerle açıklama yaptıktan sonra uzun süre alkışlayarak elektrik kesintileri yüzünden Dedaşı protesto etti.
   
Toplanan kalabalık arasında ellerinde gaz lambası ile bulunan çocuklar ellerindeki gaz lambasını göstererek bunun önünde ders çalışıyoruz yeni bir trafo istiyoruz mahallemize dediler.
   
DEDAŞ yetkililer kış aylarında vatandaşların aşırı yükleme yaptıkları için trafoların yetersiz kaldığını belirti.


Bu haber 2306 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu