MAHALLE SAKİNLERİ ÖLÜM YOLUNA İSYAN EDİYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ölüm yolunda yaşanan kazanın ardından yetkililere sert tepki gösteren mahalle sakinleri, ölüm yolunun bir an önce şehir dışına alınmasını istedi.

MAHALLE SAKİNLERİ ÖLÜM YOLUNA İSYAN EDİYOR
27 Eylül 2013 - 17:43







Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek- Diyarbakır Karayolundaki BİM Alışveriş merkezi önünde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ölüm yoluna yeni bir kurban daha verilmişti. Kazanın ardından kaza mahallinde toplanan mahalle sakinleri, yaşanan ölüm olaylarına rağmen karayolunda herhangi bir önlem almayan yetkililere tepki gösterdi.

DEVLET İSTERSE 100 YOL YAPAR

Mahalle sakinlerinden Hacı Murat Aymaz (42) ise çocukları ile birlikte ölüm yolundan geçmeye korktuğunu belirterek, “Neden bu ölüm yolunu şehir dışına almıyorlar anlamış değilim Devlete bu yolu dışarı taşımak zor mu geliyor. Devlet isterse çok kısa sürede 100 yol yapar. Yapılacak hiçbir masraf bizim çocuklarımızdan önemli değildir. Kazada hayatını kaybeden çocuğa Allah’tan rahmet acılı ailesine sabırlar diliyorum.

YETKİLİLER VEBAL ALTINDADIR

Karayolunda şuana kadar 30'dan fazla kişinin can verdiğine dikkat çeken mahalle sakinlerinden Mühittin Bakan ise, “Bu yolda 30’dan fazla kişi can verdi. Bu kadar kişi ölmesine rağmen yetkililer bu yolda herhangi bir önlem almıyorsa bunun Allah katında büyük bir vebali vardır. Buradan toplumun her kesimine sesleniyoruz. Bu yolun buradan kaldırılması için birlik olalım” dedi

BU YOL HEMEN KALDIRILMALI

Siverek- Diyarbakır Karayolundan her gün binlerce insanın yaya olarak geçtiğini belirten Fuat Güzen ise, “ Yetkililer bir an önce bu yol için bir önlem almalıdır. Bir daha ölümler yaşanmasın istiyoruz” dedi.


BU KADAR ÖLÜM YETER


Mahalle sakinlerinden Şevket Hamkan (36) ise yaşanan trafik kazasına çok üzüldüğünü belirterek, “ Bu karayolunun Şanlıurfa’da olduğu gibi bir an önce şehir dışına alınması lazım. Bu kadar ölüme yeter diyoruz.


ÜST GEÇİT YERİNE ALT GEÇİT YAPILSIN


Mahalle sakinlerinden Erkan Gürez ise yıllardır Yenişehir Mahallesinde yaşadığını belirterek, “ Siverek’te yıllardır bu yolun buradan kaldırılması için çalışıyoruz ama bir sonuç alamadık. Karayolunda herhangi bir önlem alınmadığından dolayı böyle üzücü olaylar yaşanıyor. Karayolu şehir dışına alınmıyorsa hiç kimse tarafından kullanılmayan üst geçitler yerine alt geçitler yapılsın”


ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR


Ahmet Bozkurt (29) ise Yenişehir Mahallesinde yaşamamasına rağmen, okul yıllarında bu yolu kullandığına dikkat çekerek, “1997 ile 2000 arasında o yolda çok öğrenci can verdi. İnsanlık namına bu yolun bir an önce şehir dışına çıkarılması gerekiyor. “Zararın neresinden dönülürse kardır” atasözünü hatırlatarak yolun bir an önce şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 5284 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu