MAHALLE SAKİNLERİ 1 SAAT YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrasında mahalle sakinleri üst geçit olmadığı gerekçesiyle kazaların yaşandığını öne sürerek Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunu bir saat trafiğe kapattı.

MAHALLE SAKİNLERİ 1 SAAT YOLU TRAFİĞE KAPATTI
23 Nisan 2013 - 11:52

Siverek ilçesinin Selimpınar Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 8 yaşındaki Azat Baytok'un yaralanmasına öfkelenen mahalle sakinleri yaşanan trafik kazasına tepki olarak 1 saat boyunca Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunu trafiğe kapattı.

Karayolunun çift taraflı kapatılmasının ardından karayolunda uzun kuyruklar oluşurken, Siverek Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yolu tekrar açması yönünde mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştı. Mahalle sakinleri, yaptıkları eylemde kararlı olduklarını, üst geçit yapılma sözü verilene kadar yolu açmayacaklarını söyledi. Selimpınar Mahallesi Muhtarı Bubo Tata ise, "15 yıldır buraya üst geçit yapılmıyor, 12 insanımız burada hayatını kaybetti. Bu yolda üst geçit yapılması için yaptığımız başvurularda kimse bize dönüş yapmadı. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü'nün mahalle muhtarı ile konuştuğu esnada, kapalı alana girmek isteyen bir araç sürücüsüne vatandaşlar saldırırken, aracın camları kırıldı. Polis, olaya müdahalede bulundu.

Eylem noktasına gelen AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik de, vatandaşlarla sorunun çözümü için konuştu. İlhan Çelik, Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü'nü telefonla arayarak, mahalle muhtarı ile görüştürdü. Muhtar ile konuşan Diyarbakır Karayolları 9, Bölge Müdürü Şamil Gülen, sorunun çözümü için en kısa zamanda uğraşacaklarını belirtti. Telefon konuşmasının ardından vatandaşlar, yolu trafiğe açtı.

www.siverekgenclik.com

www.siverekgenclik.com






Bu haber 3912 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu