MAHALLE MUHTARINDAN ÖĞRETMENE DARP İDDİASI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dalkaya Köyü’nde öğrenci taşımacılığı yapan Mahalle muhtarının yevmiyelerini tam olarak vermediğinden dolayı okul müdürünü darp ettiği iddia edildi.

MAHALLE MUHTARINDAN ÖĞRETMENE DARP İDDİASI
22 Nisan 2015 - 15:06

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dalkaya Köyü’nde öğrenci taşımacılığı yapan Mahalle muhtarının yevmiyelerini tam olarak vermediğinden dolayı okul müdürünü darp ettiği iddia edildi. İddiaya göre Dalkaya Mahallesine taşıma ile öğrenci taşımacılığı yapan Yenice Mahalle Muhtarının aynı zamanda köy postacılığı yaptığı, durumu fark eden Dalkaya okul müdürünün Mahalle Muhtarının öğrenci taşıma günlerinde kesinti yaptığı iddia edildi. Bunu öğrenen mahalle muhtarının okul müdürünün makam odasında okul müdürünü darp ettiği iddia edildi.

Darp iddiası ile ilgili Siverek faaliyet gösteren Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim İş Sen ve Türk Eğitim Çalışanları Sendikası temsilcileri Dalkaya okulunu ziyaret ederek darp edildiği iddia edilen okul müdürüne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Grup adına Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası basın açıklaması okudu. Aslanparçası darp iddiasını şiddetle kınayarak,”Dalkaya köyünde taşıma ile öğrenci getirmesi gereken Yenice Köyü Muhtarına ait taşıma aracı ile öğrenci taşımak yerine öğrenci servis aracıyla köy postacılığı yapmıştır. Alması gereken günlük yevmiye haksız kazanç sağlamaması adına tarafına ödenmemiş olup, okul müdürümüz Muhammed Kalaylı tarafından günlerinde kesinti yapılmıştır, Okul müdürümüz haksız kazançla devletimizi zarara uğratacak bu eyleme izin vermediği için ilgili köyün muhtarı tarafından kendi makam odasında ağır hakarete maruz kalmış ve darp edilmiştir”

Darp edildiği iddia edilen okul müdürünün rapor aldığını belirten Aslanparçası “ Müdür arkadaşımız, darp raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Biz eğitim sendikaları olarak öncelikle; hiçbir iş yapmadan devleti dolandırıp haksız kazanç elde etmek isteyen Yenice Köyü muhtarına karşı, gördüğü hakarete ve şiddete rağmen, hakkı ve hukuku savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyen okul müdürümüz Muhammed Kalaylı’nın sonuna kadar desteklediğimizi belirtiyoruz. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Öğretmenin verimli olmasını, çaba göstermesini beklemek hata olacaktır. Bu tarz olaylarla karşılaştığımız sürece de tüm eğitim çalışanları olarak ortak tavır almaktan da kaçınmayacağımızı belirtmek istiyoruz”

E. Sarı

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3388 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek