KURBAN BAYRAMINDA 10 GÜN TATİL ÖNERİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın, Bakanlar Kurulu`na, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla ilgili teklifte bulunacağını açıklaması turizm sektörünü harekete geçirdi.

KURBAN BAYRAMINDA 10 GÜN TATİL ÖNERİSİ
01 Ekim 2012 - 11:15

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması ihtimali tur operatörlerini umutlandırdı. Operatörler bu beklentiyle kapasitelerini yüzde 70 artırdı.

Türkiye`nin önde gelen operatörleri, hem tatilin 10 gün olması ihtimalini hem de Ramazan Ayı`nda tatile çıkamayanları da hesaba katarak tur kapasitelerini yüzde 70 artırdı.

Ramazan Bayramı`nda yaşanan durgunluk nedeniyle, Kurban Bayramı`nda ciddi bir taleple karşılaşacaklarını bekleyen turizmciler planlarını bu beklentiye göre yapıyorlar.

"Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı`nda yaptığımız satışın yüzde 70 üzerinde satış yapabilecek kapasitede kontenjan açtık" diyen Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, bayramın kutlanacağı dönemin birçok ülke ve şehirde mevsim olarak da en güzel döneme denk geldiğini belirtti.

Bayramın uzatılma ihtimalinin tatilcilere de pozitif yansıdığını ifade eden Özkar, şunları söyledi: "Güney Afrika, Maldivler, Kenya, Uzakdoğu turları, Vietnam- Kamboçya, Baltıklar, İskandinavya, Büyük Britanya ve Hindistan gibi ülkelerin olduğu tur paketlerine bu bayram nedeniyle yoğun talep gelmeye başladı.

Ayrıca birçok ülkenin bir arada gezilebileceği Orta Avrupa ve Benelüks turları da bu bayramın çok satan destinasyonları olmaya aday. İspanya`da mevsimin en güzel zamanlarının yaşanıyor olması tercihleri etkiledi."

ajanslar


Bu haber 4530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu