KURAKLIK İÇİN KEŞİF YAPILACAK

 Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN ; Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Şanlıurfa geneliyle ilgili bilgiler aldı.
İl genelinde yaşanan kuraklık hakkında Milletvekili Abdulkadir Emin Önen’e bilgi veren Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin konuyla ilgili

KURAKLIK İÇİN KEŞİF YAPILACAK
26 Mayıs 2008 - 07:57
olarak şunları söyledi. Biz Bakanlığımıza İhbar formunu gönderdik. Şu anda çiftçilerimizin “Çiftçi Kayıt Sistemi” bilgilerini yenilemeleri ve bizlere müracaat etmeleri gerekmekte. Kuraklıktan zarar gördüm ve etkilendim diyen çiftçilerimiz, öncelikle İl ve İlçe Müdürlüklerimizden dosya alarak kayıtlarını yenilemeleri gerekmekte. Yenileme yaptıktan sonra çiftçimiz, bir dilekçe ile ben arazimde şu kadar zarar gördüm diyerek bilgi vermesi ve Müdürlüğümüz görevlilerinin de  yerinde tespitler yaparak zararın karşılanması için çalışmalar gerçekleştirecektir.
     Milletvekili Abdulkadir Emin Önen Tarım İl Müdürlüğü ziyaretinde bazı çiftçilerin şikayetlerini dinledi. Bir çiftçi kendilerinden alınan dosya karşılığındaki 15 Ytl’nın ne için alındığını sorması üzerine Milletvekili Önen, Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin’den bilgi aldı. Keskin ; Bu paranın 10 Ytl’sı döner sermaye mevzuatına göre makbuz karşılığında alınıyor. Diğer kısmı ise tamamen kişilere bırakılıyor. Her hangi bir zorlamayla değil, bağışlar makbuz karşılığında alınıyor dedi. Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen ise konuya ilişkin görevli arkadaşları uyarın ve bağış kısmı mecburiymiş gibi gösterilmesin, herkes bu konuda bilgilendirilsin dedi.
      Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Basın mensuplarına ziyaretle ilgili bilgi verdi. Önen; “ Bugün ziyareti gerçekleştirdiğimiz Tarım İl Müdürlüğümüze hem 2 ay önce göreve başlayan Tarım Müdürümüze Hayırlı olsun demek istedik, hem de Şanlıurfa’nın sıkıntılarıyla alakalı bilgiler aldık. Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kuraklıklarla ilgili Mecliste ve Tarım İl Müdürlüğümüzde çalışmalar yapılıyor. Belli oranlarda zarara uğrayan çiftçilerimizin zararlarını karşılamak üzere şu an dosyaları tutuluyor.Önümüzdeki dönemlerde bu zararlar karşılanacaktır. Ayrıca Vatandaşlarımıza bir müjdede vermek istiyorum. Meclisten  geçtiğimiz günlerde iş kanununda bazı maddelerde değişiklikle alakalı bir kanun geçirildi. Bu kanunun 19 ncu maddesinde istihdamı artırmak üzere nema ve fon gelirlerinin yaklaşık 1.300.000 bir kısmı GAP bölgesine aktarılacak. Başbakanımızın GAP’ı beş yılda bitirme planları içerisinde, 2008 yılında bölgeye aktarılan paranın ilk bölümü. Bundan sonraki dönemlerdeki özelleştirilmelerden de yaklaşık 2.5 Milyar YTL aktarılacak. Kurallık bizim kaderimiz değil! Kaderimizde olmaması içinde aktarılacak bu fonlarla GAP bölgesini kalkındırmak  ve maksimum gelir elde edilerek istidamın sağlamak gerekmektedir. Çalışmalarımızda devam edecektir” dedi.
      Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin ise ; “Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Emin Önen’e bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’da teknolojinin, ilimin buluşmasıyla ilgili kurumlar arası iş birliğinin nasıl yapılacağıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde yeni teknolojilerin çiftçilerimize, tanıtılmasını düşünüyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

     Daha sonra Milletvekili Abdulkadir Emin Önen ; Çiftçi Kayıt Sistemi hakkında bilgiler aldı.                                                            ( Basın Danışmanlığı )





Bu haber 2606 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu