KÜÇÜK YETER'E KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesi Hayriye Mahalles'inde yaşayan Ramazan ve Emine Sarıçiçek çiftinin 4. çocukları olan 3 yaşındaki

KÜÇÜK YETER'E KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
19 Haziran 2010 - 17:45
Yeter Sarıçiçek  doğuştan damağı  ve dudağı  yarık olduğu  için  zorlukla  besleniyor. Geçimini saman hamallığıyla sağlayan  baba  bugüne kadar kızını tedavi amacıyla sadece  Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne  götürebilmiş. Diyarbakır’daki doktorlar  kızının tam teşekküllü plastik cerrahi merkezinin bulunduğu  büyük bir  sağlık merkezine  gitmesi gerektiğini belirtmelerine  rağmen  çoğu zaman iş bulamayan baba  parasızlık yüzünden kızını tedaviye  götüremedi. Kiracı  oldukları için kiralarını bile ödeyemediklerini  belirten  anne  Emine Sarıçiçek  yaptığı açıklamada: ’’Dokuz yıl önce  bir erkek çocuğum da doğarken  dudakları çatlak ve damağı olmadan  doğmuştu  birkaç ay yaşadıktan sonra öldü.Üç çocuğumdan sonra  küçük kızım da aynı şekilde  doğdu. Paramız olmadığı için kızı tedaviye  götüremedik. Kira için kaymakamlığa  geldiğimde  kaymakamımız çocuğu  kucağımda  görüp neden tedavi yaptırmadığımızı  sorunca paramız yok dedim. Kaymakamımız da  vakıftan  bize destek olacağını  belirterek  çocuğumuzu mutlaka  tedaviye  götürmemizi söyledi.
   
İlçe Kaymakamı Kemal  Yıldız: "Küçük kızın  tüm tedavi ve yol giderleri  İlçe Kaymamalığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı'ndan karşılanacak ayrıca ailenin bir yıllık kirası karşılanacak’’dedi. 
Bu haber 2583 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek