Koyun Hırsızı Yakalandı

Ali LEYLAKŞanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine bağlı Karataş Köyü Kamışlı mezrasında dün bir ahırdan 45 küçükbaş hayvan çalan hırsız yakalandı. Çaldıkları 45 adet küçükbaş hayvanı plakası açıklanmayan ve çalıntı

Koyun Hırsızı Yakalandı
25 Aralık 2006 - 16:01
olduğu tespit edilen bir kamyonete yükleyen Arap D. isimli şahıs, koyunları Diyarbakır'a götürüp satmak isterken Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolu üzeri eski Bölge Trafik Şubesi önünde polislere yakalandı. Kamyoneti durduran polis yaptıkları araştırmada kamyonetin çalıntı olduğunu tespit etti. Kamyonetin arka kısmını kontrol eden polis, 45 adet kurbanlık küçükbaş hayvanla karşılaştı. Polisler durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan araştırma sonucu küçükbaş hayvanların Salim Yüzücü isimli şahsa ait olduğu tespit edildi. Jandarma ekibi daha sonra koyun sahiplerine ulaşarak küçükbaş hayvanları polis merkezinden almasını söyledi. Viranşehir İlçesi Karataş Köyü Kamışlı mezrasından Şanlıurfa'ya yakınları ile gelen Salim Yüzücü, 45 adet küçükbaş hayvanı görünce ilk olarak koyunlarına sarıldı. Koyunlarını doyasıya öpen Yüzücü, "45 adet koyunumu çaldılar. Polis bulduğu için çok mutluyum. Polisten Allah razı olsun. Bu bayramda bizi sevindirdiler. 45 koyundan 43'ünü teslim aldım, 2'si telef oldu. Biz uyuduk polis uyumadı" dedi.


Bu arada küçükbaş hayvanların sahibi Salim Yüzücü'nün yakınları ise hayvan ahırına giren şahısların küçükbaş hayvanlarını çaldıklarını belirterek, "Biz uyuduk ama polisimiz uyumadı. Bizleri çok sevindirdi" dediler.

Bu arada, koyun hırsızlığı yaptığı iddia edilen Arap D. isimli şahıs ise Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamasının ardından savcılığa çıkarıldı. Arap D., savcılığa çıkarılırken küçükbaş hayvan sahibi Salim Yüzücü'nün yakınları zanlıyı yuhaladılar.

Ele geçirilen 45 koyundan 2'sinin telef olduğu, birisinin de yaralı olduğu belirtildi. Koyunlardan birisi de açlıktan yorgun düştüğü için polis merkezi bahçesinde otlatıldı
Bu haber 3266 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü