KÖYDEKİ ÖĞRENCİ VE ARAÇ SÜRÜCÜLERİ​NE TRAFİK SEMİNERİ

Lütfü YALGI/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi, ilçeye bağlı köy okullarında eğitim gören ilköğretim okulu öğrencileri ile

KÖYDEKİ ÖĞRENCİ VE ARAÇ SÜRÜCÜLERİ​NE TRAFİK SEMİNERİ
19 Şubat 2012 - 19:16
kırsal alanda araç kullanan sürücülere seminer verdi.

Jandarma Trafik Timleri ilçeye bağlı köylerde bulunan okullara her yıl olduğu gibi 2011-2012 eğitim öğretim yılında da önceden yaptığı bir planlama doğrultusunda her ay, geleceğin sürücüleri olan öğrencilere yönelik seminer faaliyetlerine devam ediyor. Öğrenciler dışında okul servis araçlarını kullanan sürücüler de gerek seminerler vasıtasıyla gerekse trafik denetimleri sırasında fırsat eğitimi olarak bilgilendirmektedir. Bunun dışında sürücü ve yayalara yönelik her ay belirli köylere giderek vatandaşlara yönelik seminer çalışmaları yapmaktadır.

İlçenin Küptepe Köyünde öğrencilere verilen seminerin ardından Öğrenci servis araçlarını da denetleyen Jandarma Trafik Timi, öğrenci servis aracı şoförlerine sorumluluklarını anlatmış ve genel trafik konularıyla ilgili fırsat eğitimi vermiştir. Şoförler, “servis araçlarıyla ilgili bir çok eksiklerinin bulunduğunu ancak ne yapmaları gerektiğini bilmedikleri için eksiklerini tamamlayamadıklarını söylemiş ve Jandarma Trafik Timinin kendilerine, yapmaları gereken hususları anlattığını bundan sonra eksiklerini tamamlayarak daha bilinçli olarak öğrencileri okullarına götürüp getireceklerini belirtmişlerdir.

Jandarma Trafik Tim Komutanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ülkemizde her yıl trafik kazaları sonucu çok ciddi maddi ve manevi zararların meydana geliyor. Trafik eğitiminin Türkiye için en önemli konulardan bir olması gerektiğine inanıyoruz. Bilinçli bir nesil yetiştirmek adına herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerekiyor. Bu nedenle sorumluluk alanı olan Siverek ve Hilvan ilçelerinde her fırsatta eğitici faaliyetlerde bulunuyoruz. Bölge trafik bilinci bakımından yetersiz. Ancak insanların verilen eğitimi canı gönülden dinlediklerini ve son derece olumlu yaklaştıklarını vurgulamak isterim. Ayrıca Jandarma Trafik timi olarak faaliyetlerinin kapsamı genişletilerek ve Siverek‘in bütün köy ve okullarına en az bir defa uğrayarak herkese ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik timleri önceki dönemlerde de birçok köy ve okulda seminer vermiş ve bunun sonucu olarak ta Siverek‘te vatandaşların trafik bilinci konusunda son 4-5 yılda gözle görülür bir ilerlemenin kaydedildiği belirtilirken seminerlerin devam edeceği öğrenildi.










Bu haber 2015 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...