KÖY SAKİNLERİNİN İÇME SUYU PROTESTOSU

Kartal Mezrası sakinleri köylerinde içme suyu çıkmamasına tepki göstererek Diyarbakır- Siverek Karayolunu trafiğe kapattı.

KÖY SAKİNLERİNİN İÇME SUYU PROTESTOSU
21 Kasım 2013 - 15:00

ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Güvercin Köyü’ne bağlı Kartal mezrası sakinleri köylerinde içme suyu çıkmamasına tepki göstererek Siverek- Diyarbakır Karayolunu taşlarla ve yaktıkları lastiklerle kapattı. Köy sakinleri gazetecilere yaptıkları açıklamada, köylerinde uzun süredir su olmadığına dikkat çekmek için yolu çift taraflı olarak trafiğe kapattıklarını söyledileri. köyüler ile yoldan geçmek isteyen sürücüler arasında Zaman zaman gerginlikler yaşanırken, köylüler ise, kaymakam gelene kadar yolu açmayacaklarını belirtti.

Olay yerine gelen jandarma güvenlik önlemleri alırken, karayolunun kapatılmasından dolayı karayolunda kilometrelerce kuyruk oluştu.

Siverek İlçe Jandarma komutanı Erdoğan Akdeniz'in uğraşları sonucunda köylüler, taşları kaldırıp yolu trafiğe açtı. Siverek Kaymakamlığı'na giden köylüler ilçe kaymakamı Hamza Erkal ile görüştü.

HAMZA ERKAL KÖYDE SU ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLAYACAK

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal Siverek ilçesine bağlı 66 yerleşim yerinde 1 yıl öncesine kadar hiç su bulunmadığına dikkat çekerek, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda 37 yerleşim yerini suya kavuşturduk. 10 tane yerleşim yeri de önümüzdeki günlerde suya kavuşacak. Geriye kalan köylerimizle ilgili, sondaj makinemiz var ve kuyular açmaya devam ediyoruz. Kuyu çalışmaları köylerin nüfusuna, orada besledikleri hayvan sayısına, bahçelerine göre yapılan çalışma ile belirleniyor. Sondaj kuyularının açılması 25 gün sürüyor. Dolayısıyla 25 gün arayla köylerimizde kuyuları açıyoruz. Bahsi geçen köylerimiz, Güvercin ve Kartal köylerinde daha önce 7 tane kuyu açıldı. Bu 7 kuyudan sadece en son çalışmamızda su çıktı. Son aylarda o kuyunun da çöktüğü tespit edildi. Kuyu çökünce insanlarımız susuz kaldı. Köylülerimiz ise bir an önce suya kavuşmak için, seslerini duyurmak için karayolunu trafiğe kapattılar. Oysa daha zorda olan köylerimiz var, kuyu açmamıza rağmen 400-500 metre derinliğe inmemize rağmen su bulamadığımız köyler var. O insanların yıllardır suları yok ve komşu köylerden taşıma suyu ile idare ediyorlar. Yıllardır susuz yaşamış bazı köylerimiz var. Güvercin köyü ile ilgili daha önce açılmış kuyu var, oradan su çıktı biz tekrar yeniden bir kuyu açacağız" dedi.

Siverek Kaymakamlığı'na gelip Kaymakam Erkal ile görüşen köylüler, köylerinde tekrar kuyu açılacağı sözünü alarak köylerine döndü.

Haber:Bahattin Yolaçan




Bu haber 3053 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü