Köşe Yazarımız Yazar Rıfat Mertoğlu Sevenleri İle Buluştu

 
Siverekli Eğitimci Yazar Rıfat Mertoğlu Akademi Kitapevinde “Ağıtsız Kadınlar” isimli kitabını imzaladı.

Köşe Yazarımız Yazar Rıfat Mertoğlu Sevenleri İle Buluştu
07 Ağustos 2009 - 06:57
Siverek Gençlik Sitesi Köşe Yazarlarından Eğitimci –Yazar Rıfat Mertoğlu “ Ağıtsız Kadınlar” isimli kitabını imzalama vesilesiyle Akademi Kitapevinde sevenleriyle buluştu.

Sevenlerinin kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayan Mertoğlu, “Sabah 10.00’da başlayan programımızda sağ olsun dostlarımız bizi yalnız bırakmadı. Halkımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı halkımıza teşekkür ederken, okurlarımız ile buluşmamıza vesile olan Akademi Kitapevine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AĞITSIZ KADINLAR

Tanrılara kurban verme kültürünün kalıntısına “töre cinayeti” demeye başladık son yıllarda. Cinayet, yasal veya hukukî olabilirmiş gibi… Bir yanı ilkel çağların batıl inançlarına, bir yanı şiddet dürtülerimize, bir yanı kadın ayrımcılığına dayanan bu sorunu irdeleyen bir roman Ağıtsız Kadınlar. Doğu illerinde askerlik yapmış Yılmaz gazeteci; Zahra, bir akademisyen olarak soruna yönelince töre kurbanı Hiva'nın trajedisinde kesişen yolları, arzunun dolayımı olarak olay örgüsüne dönüşüyor… Sorun sanıldığından da karmaşık.

Batıl inançlara karşı, ne basın, ne devlet, ne üniversite, ne siyaset etkili olabilir. Öncelikle bir kadın sorunu gibi göründüğünden Rıfat Mertoğlu'nun bu ikinci romanı Ağıtsız Kadınlar da bir yanıt sunmuyor, ama bu bağlamda kadınca bir çığlığa dönüşüyor. Kışkırtıcı sorularla tartışmaların odağına yöneliyor. Okurken yalın, sürükleyici bir kurgu eşliğinde farkındalığımızı ve vicdanımızı harekete geçirecek…








Bu haber 2446 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması