KÖPRÜNÜN İSMİ SELAHADDİN EYYÜBİ OLSUN

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları, Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsüne Selahaddin-i Eyyübi isminin verilmesini istedi.

KÖPRÜNÜN İSMİ SELAHADDİN EYYÜBİ OLSUN
08 Mayıs 2015 - 10:39





Siverek’te aralarında Dinbir-Sen, Siyar-Der, İkra-Der, Özgür-Der, Eğitim Bir-Sen, İlim Kültür Derneği, Siverek- Der, Azadi Hareketi, Fırat Der, Özgür Eğitim-Sen, Diyanet-Sen, Sivil-Der, Hayrat-Der, Furkan-Der, Memur-Sen, Sağlık-Sen, Büro Memur-Sen, Toç Bir-Sen, Bem Bir-Sen bulunduğu sivil toplum kuruluşları, düzenlemiş oldukları ortak basın açıklamasıyla yakında açılışı yapılacak olan Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsüne Kudüs’ün Fatihi Selahaddin-i Eyyübi’nin isminin verilmesini istedi.

Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasını grup adına Kasım Bakudan okudu.

Halk arasında "Nissibi Köprüsü" olarak bilinen Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsünün bölgede bir kangren haline dönüşen ulaşım sorununun çözümüne ciddi katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, köprünün ayrıca birbirine bağladığı yerleşim yerleri arasında ticareti de canlandıracağı ifade edildi.

Köprüye verilecek isim önem arz etmektedir

Açıklamanın devamında, Kürt Sorununun çözümü noktasında atılacak adımlara dikkat çekilerek, “Kürt sorunun çözümü bağlamında atılacak adımlardan biri olarak değerlendirdiğimiz 'yerleşim yerlerine asıl isimlerinin iade edilmesi' prensibine bir katkı sunması bağlamında köprüye verilecek ismin önem arz ettiğini düşünüyoruz. Kürt sorununun çözümüne katkı bağlamında psikolojik bariyerleri yıkma adına atılacak mütevazi adımlar beraberinde gerilimi azaltacak bir potansiyel taşımaktadır. Bu itibarla hem İslami hem Kürdi bir figür olan büyük Kudüs fatihi "Selahaddin-i Eyyubi" isminin, yapımı tamamlanmak üzere olan köprüye yakışacağına inanıyoruz. Bir döneme damgasını vuran ümmetin ve mazlum Kürt halkının gönlünde taht kuran bu büyük şahsiyetin isminin tarih kitaplarının arasından çıkarılarak ete kemiğe büründürülmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Böylelikle tarihe mal olmuş bu şahsiyetleri yetişen yeni nesillerle buluşturma imkânı yakalamış olacağız." denildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4009 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu