KIŞ ORTASINDA SOKAKTA KALDILAR

Şanlıurfa`da bir aylık ev kirasını ödeyemeyen Demir ailesi, ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı.

KIŞ ORTASINDA SOKAKTA KALDILAR
29 Ocak 2013 - 13:40

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Sırrın Mahallesinde kiralık evde oturan Demir ailesi reisi Cuma Demir, Bir aydır işsiz olduğunu ve ev kirası olan 250 lirayı ödeyemediği için ev sahipleri tarafından sokağa atıldığını belirtti.

Kış ortasında geceyi sokakta geçiren Demir ailesi fertleri, fırından aldıkları odun közleri ile ısınmaya çalıştıkları görüldü.

4 kişilik Demir ailesinin çocukları Hatice ve Nurullah isimli çocuklar, şaşkın gözlerle ne olduğunu anlamaya çalıştıkları gözlendi.

Belediye ve Valilik yetkililerine seslenen mahalle sakinleri, "Bu aileye sığınacakları bir ev bulmaları lazım… Koskoca Suriye`ye yardım eden Türkiye, sokakta kalan kendi vatandaşına yardım edemiyor mu? Bu büyük bir ayıp… 6-7 yaşında 2 çocuğu var, okula gitmek istiyorlar, ama mağduriyetten dolayı okula gidemiyor. Parasızlıktan okula gidemiyor. Yetkililere sesleniyoruz; Allah rızası için bu vatandaşımıza sahip çıksınlar. Herkese sesleniyoruz, bu sesimizi duyun" dediler.

Dünden beri sokakta kalan Demir ailesinin durumunun mahalleli tarafından belediye başta olmak üzere birçok resmi kuruma bildirildiği, ancak bir sonucun çıkmadığı iddia edildi.


(Mehmet Demir-İLKHA)





Bu haber 4199 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü