KESK KADIN PLATFORMU EYLEMİ

Siverek KESK Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, “Erkek Şiddetine ve Devlet Şiddetine Karşı İsyandayız” yürüyüşü düzenlendi.

KESK KADIN PLATFORMU EYLEMİ
24 Kasım 2013 - 13:53

Siverek KESK Kadın Platformu üyeleri, Erkek Şiddetine ve Devlet Şiddetine Karşı İsyandayız” adıyla, Nedim Çobanoğlu Caddesi üzerinde bulunan Eğitim-Sen binası önünde başlayarak Kanlıkuyu Parkı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında grup tarafından “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Tayyibe İnat, Rengârenk Hayat”, “Cinsiyetçi Devleti Yıkacağız” sloganları atıldı.

Kanlıkuyu Parkında toplanan grup adına basın açıklamasını Belgin Gülben okudu. Erkek egemen sistem ve bundan güç alan erkek şiddetinin durmadığına dikkat çeken açıklamada, 2013’ün ilk 10 ayında 140 kadının erkekler tarafından katledildiği, yüzlerce kadının tecavüze uğradığı vurgulandı. Ak Parti ve polisin demokratik haklarını engellediğini savunan açıklamada, “Ak Parti ve polis, kadın kimliğimize ve bedenimize yönelik cinsel şiddeti âdete kendine görev edinmiş durumda. Gözaltına aldığı kadınlara çıplak arama ve taciz şiddeti uyguladığı gibi, kaç çocuk doğuracağımıza, öğrenci yurtlarında ve evlerde, erkek ve kız öğrenciler birlikte kalamaz diyerek namus bekçiliğine soyunarak, kişisel haklarımıza yönelik fütursuz politikaları ile muhafazakârlığın son örneklerini sergiliyorlar”

Açıklamanın devamında medyanın, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı beyanlarla kendilerini günahkâr saydığı ileri sürülerek, “Bu zihniyetleri ile bizleri evlere hapsetmeye, çıktığımız isyan ve özgürlük gezisinden döndürmeye çalışıyorlar. Buna asla geçit vermeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından grup duvara resim yaptı.




Bu haber 2429 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı