KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

Kent konseyi genel kurul yapıldı. Kent konseyi başkanlığına Avukat Mehmet Güzeller getirildi

KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
13 Ocak 2015 - 10:45

ŞANLIURFA- Siverek Belediyesi öncülüğünde kentte bulunan mahalle muhtarları, meslek odası başkanları, gazeteciler ve diğer sivil toplum kuruluşundan oluşan kent konseyi 2015 yılı genel kurulu toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı.

Yapılan açık oylamayla kent konseyi yeni yönetimi seçildi. Yapılan seçimde kent konseyi başkanlığına Avukat Mehmet Güzeller seçildi.

Başkanlık seçimiyle birlikte kent konseyi genel kurul organlarının seçimi yapıldı. Turizm, kültür, eğitim sosyal ve spor kollarında görev yapacak üyeleri seçildi.

Kent konseyi Başkanı Mehmet Güzeller yaptığı açıklamada kendisini başkan seçen üyelere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Kentimizde imar ve trafik sorunu yoğunluktadır. Kentimizin eğitim ve sağlık sorunları bulunuyor. Özellikle eski Siverek evlerinin çevreleriyle birlikte korunmaya alınması gerekiyor, diğer sorunlarımızın çözümü amacıyla belediyemize ve Büyükşehir belediyemize komisyonlarımızın hazırlayacakları raporları ilgili mercilere ileteceğiz” dedi.

Söz alan kent konseyi üyeleri özellikle ilçede yaşanan elektrik kesintileri ve gençlerin madde bağımlığını eğitimde yaşanan aksaklıkları dile getirerek bu sorunların ilgili Bakanlıklara kent konseyi raporları olarak sunulmasını talep ettiler.

Kent konseyi kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Resul Yılmaz tüm katılımcılara teşekkür ederek şunları kaydetti: “İlçenin sorunlarını biliyoruz özellikle imar uygulamaları konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Elektrik sorunundan en az bizde vatandaşlarımız kadar mağdur durumdayız. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu sorunu mahkemelere taşıdık. İlçede gençlerimizi madde bağımlılığının pençesinden kurtarmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla bilgi evleri projesini hayata geçirdik. Şu anda iki bilgi evimizde 5- 15 yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize kültür sanat kurslarının yanı sıra Kürtçe, Zazaca dil kursları, Kuran dersleri veriyoruz. Bunlar yeterli değil elbet 250 bin nüfusa sahip bir kent olmamıza rağmen ilçemizde kültür merkezimiz yok. İnşallah bunu yapacağız, madde bağımlılığının pençesine düşmüş gençlerimizi tedavi etmek amacıyla rehabilitasyon merkezi kuracağız. Organize Sanayi merkezimizin işlemleri son aşamaya geldi. Allah’ın izniyle yakında temelini atacağız” dedi

Haber Merkezi




Bu haber 2854 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü