KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER OKUSUN

Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen 750 kişiye, 30 bin TL hibe, 70 bin TL`yi iki yıl ödemesiz faizsiz kredi destekli "Girişimcilik Eğitimi" veriyor.

KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER OKUSUN
02 Temmuz 2012 - 12:59

ŞANLIURFA - Özellikle küresel ekonomik krizle birlikte Türkiye`nin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen işsizliğin azaltılmasına yönelik bir çalışma daha İŞKUR tarafından gerçekleştiriliyor. 

Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü (İŞKUR) ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasındaki "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü" adı altında il genelinde 750 kişilik girişimcilik eğitimi verilecek.



Son zamanlarda özellikle istihdam ve mesleki eğitim alanda üst düzey performans gösteren Şanlıurfa Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü kuruma kayıtlı işsizlere yönelik kendi işini kurma fırsatı sunuyor. 

Konuyla ilgili konuşan İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda; "Sayın Bakanımızın ve Valimizin talimatıyla geçen yıl kendi işini kurmak üzere verdiğimiz 500 kişicilik girişimcilik eğitimini bu sene 750 kişiye çıkardık. Şanlıurfa Merkez ve bazı ilçe merkezlerimizde gerçekleştirilecek olan girişimcilik eğitimi sonrasında kendi işini kuran işsizlerin istihdama katkı yapacaklarını planladıklarını" belirtti. 

100 Bin TL Destek
Toplamda 100 Bin lira olan paranın 30 Bin lirası hibe olacak geriye kalan 70 bin ise faizsiz ve iki yıl ödemesiz bir şekilde girişimcilere KOSGEB tarafından verileceğini belirten Karasevda, "Toplam 72 saatlik derslerin verildiği kurslarda 60 saatlik kuramsal, 12 saatlik de teorik eğitim veriliyor. Özelde Binlerce liraya mal olan girişimcilik kursu İŞKUR tarafından ücretsiz veriliyor" şeklinde konuştu. 

20 Lira Günlük Cep Harçlığı
Karasevda, \"Ayrıca İŞKUR kursiyerlere günlük 20 TL de cep harçlığı veriyor. Girişimcilik eğitimine katılmak için başvuran vatandaşların, İŞKUR`a kayıtlı ve işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış olması ve en az ilkokul mezunu veya iş kurmak istediği alanda geçerli bir sertifika ya da belgesinin olması gerekmektedir\" söyledi. 

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?
Karasevda, "İlgililerin başvurularını internet üzerinden www.iskur.gov.tr `den ya da İŞKUR`a şahsen yapabilirler. Müracaatlar 29.06.2012 / 03.07.2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Sistem üzerinden müracaat etmeyenler mülakata alınmayacaktır. Mülakat 04.07.2012 saat: 10.00`da İŞKUR İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılacaktır" dedi.


(Mehmet Demir)


Bu haber 2864 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu