KAYMAKAM ELEKTRİK SORUNUYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Lütfü YALGI/SİVEREKSiverek ilçesinde son günlerde vatandaşın yoğun şikâyetlerine neden olan elektrik kesintileriyle ilgili İlçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçede ki elektrik kesintileri

KAYMAKAM ELEKTRİK SORUNUYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
19 Şubat 2012 - 20:01
ve sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun imzasıyla yapılan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi. Siverek İlçemizde yaşanan elektrik sorunları ile ilgili olarak sık sık medya ve çeşitli sosyal paylaşım sitelerinden kaymakamlığımıza şikâyetler dillendirilmiş ve sorunun çözümüne yönelik çalışmalar hakkında bilgi sahibi olunmadığı kanaatine varılmıştır.

Bu konu ile ilgili basın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bilgi paylaşımı ihtiyacı olduğu düşüncesi ile bilgiler aşağıda sunulmuştur.
Kaymakamlığımızca 22.12.2010 Tarih ve 1443 Sayılı yazı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ve 22.12.2010 Tarih ve 1443 sayılı yazı, 15.07.2011 tarih ve 733 sayılı yazısı,22.12.2011 tarih ve 1693 sayılı yazısı ve 13.01.2012 tarih ve 137 sayılı yazılarımız ile ilçemizde yaşanan elektrik sorunları ve yapılması gereken çalışmalar Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Şanlıurfa İl Müdürlüğüne yazılar yazılmıştır.

2011 yılında;

1- 11 Adet 400 KWA ilave trafo yapılmıştır, (2 adet Şirinkuyu, 2 adet Yenişehir,1 adet Hayriye,1 adet Haliliye,1 adet Abdalağa,1 adet Ofis,1 adet Yeni sanayi sitesi,1 adet Şanlıurfa yolu, 1 adet Ayvanat mah.)

2- Şehir merkezi yeraltı (XELP) kablosu (1950 metre)  yeraltına döşenmiştir.

3- Şirinkuyu Mahallesi TR43/2  trafosunun 250 KWA dan 400 KWA güç yükseltimi yapılmıştır.

4-
Hayriye Mahallesi TR28/1 trafosunun 250 KWA dan 400 KWA güç yükseltimi yapılmıştır.

5-
Köylerimizde 27 adet trafonun güç yükseltmesi yapılmıştır (Kapıkaya, Yeditaş, Dağbaşı, Yk. Karahan, Hamam ören, Şeyh Cafer, Sarıdam, Emek Canpolat, Benek, Bakmaç, Çağdaş, Gözeli, Başbük, Katırkuyu, Eğriçay, Koçanlar, Ericek, Karabahçe, Çıkrık, Kurteni, Yeşilçat, Ada, Altınahır, Soydan, Dalkaya, Cumakales

6- Gözelek Fiderinin (42 KM) ihale işlemi bitirilmiş olup  çalışmalar devam etmektedir.

7-
Karabahçe Fiderinin( 58 KM) ihalesi yapılmış olup yer teslim işlemleri bitirilmiştir.

8- 12 köyümüzün ilave trafo çalışması devam etmektedir   (Taşlık, By. Çavuşlu, Üçkuyu, Anacak, Kıyıcık, Yk. Beşyamaç, Ekili, Ortataşlı, Üçpınar, Donguz, Yeşilyurt, Kırkpınar)

9- 9 adet köyümüzün ilave trafo çalışması bitirilerek enerji verilmiştir.
(Gürakar, Bilbeg, Aş. Güzelçayır, Abozetepesi, Sarıkuş, Kavaklıdere, Sarıören, Zorlu, Çiftçibaşı)

2012 Yılında ise;

1- Şehir Merkezinde yeni yapılaşmaya ve gelişime açık olan  5 ayrı mahallemizde (Esmerçayır, Dicle, Yenişehir, Ayvanat ve Fırat Mahallesi) trafo işlemleri ve buna bağlı tüm şebeke işlemleri başlamış olup bitme aşamasındadır.

2-
İlçemize bağlı 12 köyümüzde güç yükseltme işlemleri tamamlanma aşamasındadır (Sabuncu köyüne bağlı Bağlık mezrası, Büyük Çavuşlu köyü, Üçkuyu Köyü, Anacık köyü, Kıyıcık köyü, Yukarı Beşyamaç köyü, Kamışlı köyüne bağlı Ekili mezrası, Sabuncu köyüne bağlı Ortaşlı mezrası, Kamışlı köyü Üçpınar mezrası, Kamışlı köyü Donguz mezrası, Gürakar beldesine bağlı Yeşilyurt mezrası, Bağlık köyüne bağlı Kırkpınar mezrası).

Ayrıca;

1. Şehir merkezimizde bulunan ve enerjinin yetersiz olduğu tespit edilen 19 mahallemize 19 adet 400 KWA lık trafo kurulması işlemleri başlatılması,( Dicle Mahallesi üst tarafı, Şirinkuyu mahallesi Nato yolu üst tarafı, Hacı Ömer Mahallesi üst tarafı, Hürriyet Caddesi, İnönü Bulvarı, Haliliye Mahallesi, Kale Boğazı, Abdalağa, Adliye sarayı arka kısım, Esmerçayır Mahallesi, Bahçelievler, Bağlar Mahallesi, Camiikebir Mahallesi, Fırat mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Siverek İlköğretim okulu arka kısım, Dicle Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Gülabibey Mahallesi)

2. Hürriyet Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İnönü Bulvarı, Ş.İ.Rafet Caddesi, Kale boğazı, Suat Karataş Caddesi ve Esmerçayır Caddesinde mevcut bulunan ana şebekelerin yeraltına alınması ve ringin tamamlanması  çalışmaları,

3. Şehir Hastane Fideri diye adlandırılan Hastane fideri çok uzun hat olduğundan ve üzerinde koruma bulunmadığından sık sık enerji kesintileri meydana gelmektedir. Kesintinin önlenmesi için Yeni Otogar bitişiğinde 4 Çıkış Kök binasının yapılması ve şehir merkezinde mevcut olan 630 KWA olan Kök Bina trafolarının 1000 KWA ya yükseltilmesi çalışmaları,

4. İlçemize bağlı bulunan 3 Fiderimizin (Şekerli, Altaylı ve Karpuzcu) hatlarının döşenmesi, Karabahçe - Söylemez Fideri çalışmalarının başlatılması, Karakeçi Dağıtım Merkezinden Taşlı Köyü istikametine yeni ENH  hattının döşenmesi çalışmalarına başlanması,

5. 23 adet köyümüzde ilave trafo çalışması yapılması,( Böğürtlen, Gedik, Karacadağ, Şekerli, Atmaca, Uzuncuk, Yoğunca, Aş. Beşyamaç, Gülhisar, Kç. Sarıören, Altınpınar,  Narlıkaya, Oluklu, Mehmet Bey, Doğukent, Güzelpınar, Kç. Oluklu, Kaynarca, Kayalar, Bilbek, Kıyıcık, Güzelçayır, Abosetepesi,)

6. Trafo merkezimizde kurulu olan toplam gücün 154 MWA dan 200  MWA ya yükseltilmesi ve aynı sistem üzerinde bulunan kesici sayısının da 12 den 18’e çıkarılması için taleplerde bulunulmuştur.
Kaymakamlığımız her zaman olduğu gibi ilçemizi ilgilendiren önemli bir konu olan elektrik tesislerinin geliştirilmesi çalışmaları her aşamasında takip edilmektedir’’açıklamasında bulunuldu. 









Bu haber 2859 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü