Karnesini Alamadan Akıntıda Kayboldu

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da sulama kanalına düşen ve akıntıya kapılan 1 ilköğretim okulu öğrencisi kayboldu. Ertuğrul Gazi Mahallesindeki Perşembe Pazarı'nda evlere yük taşıyan, Hatice Gelener İlköğretim Okulu

Karnesini Alamadan Akıntıda Kayboldu
15 Haziran 2007 - 19:41
Okulu 4-A sınıfı öğrencisi Hüseyin Can (11), öğle saatlerinde okul arkadaşı Salih Yıldız (11) ile bir müşterinin evine yük taşıdıktan sonra, aynı mahallede bulunan ve Atatürk Barajının suyunu Harran Ovasına taşıyan sulama kanalı çevresinde gezmeye başladı.
Burada ayağının kayması sonucu tarımsal sulamada kullanılan, DSİ'ye ait 10 metre derinliğindeki kanala düşen Can, akıntıya kapıldı. Olayı gören çevrede balık tutan bazı vatandaşlar, kanala girerek kaybolan çocuğa ulaşmaya çalıştı.
İhbar üzerine olay yerine gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden su altı polisi 2 dalgıç da sulama kanalında yaklaşık 3 saat süren arama çalışmalarında Hüseyin Can'a ulaşamadı. Arama çalışmalarına devam ediliyor.
Okul arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Salih Yıldız, gazetecilere, “Pazardan dönüyorduk. Kanal çevresinde gezerken Hüseyin'in ayağı kaydı. Kendisini tutmak istedim ama sulama kanalına düştü ve kayboldu. Çok üzgünüm” dedi.
Bu arada çocuklarının sulama kanalına düştüğünü öğrenen Şavak ve Fatma Can çifti ile yakınları, olay yerinde fenalık geçirdi
Bu haber 2755 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu