KARATAŞ'TAN ŞEHİR HASTANESİ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, şehir hastanesi projesine Şanlıurfa’nın da dahil edilmesi için siyaset alanında gerekli her türlü girişimleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.

KARATAŞ'TAN ŞEHİR HASTANESİ AÇIKLAMASI
19 Eylül 2013 - 11:54

 


 


Hükümet tarafından yapılan resmi açıklamada şehit hastaneleri listesinde Urfa’nın yer almamasını talihsizlik olarak değerlendiren Karataş, “Sağlık problemi denilince Türkiye’de ilk akla gelen iller arasında yer alan Şanlıurfa’nın böylesine bir hizmetten mahrum bırakılması son derece yanlış bir karardır” dedi.


Kent genelindeki sağlık sorunlarını sıralayan ve hükümet ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in açıklamaları arasındaki tezatlığa değinen Karataş, “Sağlık hizmetlerinde sorunun başı Şanlıurfa. Kadın doğum hastanesinde kadınlarımız yerlerde yatırılıyor, çocuk hastanesinde bir yatakta 3 çocuk tedavi edilmeye çalışılıyor, sınır bölgelerinde sağlık personeli ve ambulans yetersizliği almış başını gidiyor. Şimdi tüm bu sorunları görmemezlikten gelerek Urfa’yı böylesine bir projenin dışında bırakmak hangi mantığa sığar diye soruyorum. Bununla birlikte hükümet resmi açıklamasında şehir hastanesinin yapılacağı 15 ili sıralıyor, arasında Urfa yok. Diğer taraftan ise hükümet partisinin il başkanı Sayın Yusuf Eğilmez, Urfa’da açıklama yapıyor ve resmi açıklamanın tam tersi ifadeler kullanarak kente şehir hastanesi yapılacağını söylüyor. Kendimize gelelim, gerçekleri görelim. Pembe tablo çizerek, hayal dünyası yaratarak sağlığın iyi olduğunu söylemek kısa vadeli bir kandırmacadan ibarettir. Sağlık hizmetlerinin tamamen çöktüğü Şanlıurfa’da ele ele verelim ve bu güzel hizmeti ilimize kazandıralım” dedi.


 


KARATAŞ’TAN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI


AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in twitlerinde şehir hastanesinin Urfa’da yapılmaması durumunda olaya sevinecek kişiler olduğunu yazmasını üzüntü ile karşıladığını da sözlerine ekleyen İl Başkanı Karataş, “Sayın başkan merak etmesin. Sağlık konusunda yapılacak bir yatırıma kimse üzülmez. Buna üzülmek mümkün değildir, ki zaten üzülende insan değildir. Bizim buradan çağrımız bu projenin Urfa’da hayata geçmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bize verilecek her türlü görevi yerine getireceğiz. Gerek siyasi taleplerle, gerek basın açıklamalarıyla gerekse imza kampanyası düzenleyerek bu hizmetin Urfa’da uygulanması için elimizden geleni yaparız. Artık Urfa’mızda sağlık hizmetleri yönünden canların yitip gitmesini, insanlarımızın üzülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Bu haber 3679 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor