KARATAŞ'TAN CHP'LI IRKÇI MİLLETVEKİLİNE CEVAP

CHP’li Karataş’tan partisinin İzmir Milletvekiline cevap:“Biz Kürtler olarak kimseyi kendimizden üstün veya alçak olarak görmüyor, böyle bir kıyaslamayı da kabul etmiyoruz”

KARATAŞ'TAN CHP'LI IRKÇI MİLLETVEKİLİNE CEVAP
27 Ocak 2013 - 17:04



Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, partisinin İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'in ‘Türk ulusuyla, Kürt milliyeti eşit olamaz’ sözlerini kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. Karataş açıklamasında, “Biz Kürtler olarak kimseyi kendimizden üstün veya alçak olarak görmüyor, böyle bir kıyaslamayı da kabul etmiyoruz” diyerek söz konusu ırkçılık söylemlerinin talihsizlik olduğunu dile getirdi.


Partisinin doğu ve batı illerindeki il başkanları ile görüşmeler yaptığını ve 30 Ocak 2013 tarihinde Ankara’da toplantı halinde olacaklarını belirten CHP’li Karataş, başkentteki toplantıda süreç ile ilgili görüşlerini de dile getireceklerini ifade etti.


Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun "Bu sınırlar içinde nefes alıp veren herkes eşittir" sözlerini Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmi görüşü olarak kabul ettiklerini ve bu beyanata sonuna kadar destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Karataş, açıklamasında şu sözlerine yer verdi: “Barış sürecindeki olumlu gelişmeleri her zaman destekleyeceğiz. Sürece göreve tavır geliştirip önümüze bakacağız. Böylesine bir süreç içindeyken demokrat bir il başkanı olarak şunun bilinmesini isterim ki; Türkiye birçok etnik yapıdan oluşan bir ülkedir. Böylesine ırkçı söylemler ülkemizin dokusunu bozabilir. Biz Kürtler olarak tüm ırkları kardeş olarak görüyoruz. Birlikteliğimiz kardeşliğimize dayanır. Demokrasi adına da bu tür ırkçı söylemlere karşı olmak gerekir.”


 

Bu haber 2571 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü