KARATAŞ: "HÜKÜMET AYGÜN'E SAHİP ÇIKMADI"

Şanlıurfa Karaköprü CHP Başkanı Kenan Karataş, CHP Milletvekili Hüseyin'in Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması olayı ilgili bir mesaj yayınladı.

KARATAŞ: "HÜKÜMET AYGÜN'E SAHİP ÇIKMADI"
13 Ağustos 2012 - 14:42

 


CHP Tunceli Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Aygün'ün 12.08.2012 tarihinde Ovacık İlçesinden dönerken PKK tarafından kaçırılması Cumhuriyet tarihinde yaşanan ilk “Vekil Kaçırma” olayı olması nedeniyle üzerinde önemle durulması gereken bir konudur.


Unutulmamalıdır ki bu kaçırılma vakası kişiye yönelik değil ,TBMM e yönelik yapılan bir girişim olarak algılanmaktadır. Sn. Aygün, TBMM üyesidir.Yani TBMM’nin  ta kendisidir.Meclis Ovacık İlçesinde gerekli inceleme ve görüşmeler yaparken PKK tarafından dağa kaçırılıyor.Düşünün..! Milletin vekili Ülke sınırları içerisinde hareket etme kabiliyetini bulamazken; öğretmenlerin,gazetecilerin,mühendislerin yani biz sıradanların hayatı ne kadar emniyette olabilir.Milletvekilini koruyamayan bir Devlet Hükümeti ,doğuya gönderdiği memurunu, hizmetlisini, vatandaşını nasıl koruyacak ve hangi şartlarda güvence verebilecektir.AKP Hükümetiyle birlikte alıştığımız şehit haberleri,savaş tamtamları,hakaret ve notalardan sonra şimdide Vekil kaçırma olaylarına da alışmamız mı gerekiyor?Denizcilikle uğraşanlar bilirler gemiler tek taraftan batmaya başlar ve yavaş yavaş gömülür.AKP Hükümeti doğa şartlarını da zorlayarak  Büyük Türkiye’yi dört bir tarafından aynı anda batırmaya çalışmaktadır.Ve bunu büyük oranda başarmış gözükmektedir.Sn. Aygünün kaçırılması da söylediklerimizi onaylar nitelikte bir hadisedir.Doğuda köyler,ilçeler işgal ediliyor.Suriye sınırında jetlerimiz düşürülüp pilotlarımız şehit ediliyor.Akdeniz de gemilerimize baskın düzenlenip silahsız vatandaşlarımız katlediliyor.Çeşitli zafiyetler neticesinde terörist diye onlarca genç vatandaşımız bombalanıyor.Üzücü olan ise tüm bu olanlara karşı AKP Hükümetinin hiç bir şey olmamış gibi davranarak kamuoyunu yanıltıcı ve aldatıcı konuşmalara başvurmalarıdır.Kendilerini iktidar koltuğuna kilitleyen bu zihniyetler bataklığın kafalarına kadar ulaştığını fark ettiklerinde, halkın önünde diz çökmüş ve insanlık karşısında hesap veriyor olacaklardır.Ama ne halk nede insanlık tarihi kendi halkına zulmeden bu koltuk kölesi ABD taşeronlarını affetmeyecek Yüce Yaratana havale edeceklerdir.


Sonuç olarak yaşanan bu vahim olay ve olaylar  gösteriyor ki doğu illerinde Devlet otoritesi kaybolmaya ve etkinliğini yetirmeye başlamıştır.Otorite boşluğunun Türkiye geneline yayılmasını önlemek ve vatandaşın refahı için de  AKP Hükümetinin biran önce istifa etmesi ve yargı önüne çıkarılması gerekmektedir.Aksi durumda Orta doğuda dostu olmayan,kara ve deniz sınırları  işgal edilmiş bir Devlet haline gelmemiz kaçınılmaz olacaktır.


Şuan  tek dileğimiz Sn. Hüseyin Aygün’ün biran önce özgürlüğüne kavuşması hususunda Hükümetin ciddi adımlar atması ve gerekiyorsa TBMM’ni acil olarak toplantıya çağırmasıdır.

Bu haber 3523 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması