KARATAŞ, EĞİTİMDEKİ BAŞARISIZLIĞI DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, açıklanan YGS sonuçlarının ardından Urfa’nın sondan 6. İl olmasını değerlendirdi. Sorunun öğrencilerde değil yetkililerde olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, “Yetkililer başını ellerinin arasına alarak bir düşünmeli artık” dedi.

KARATAŞ, EĞİTİMDEKİ BAŞARISIZLIĞI DEĞERLENDİRDİ
04 Nisan 2013 - 12:00

2013 YGS istatistiklerinde Urfa’nın Türkiye’de büyük başarısızlık elde ettiğini üzülerek öğrendiğini dile getiren Başkan Karataş, “Eğitimde büyük atılımların var denildiği Urfa, YGS’de ne yazık ki 76. Sırada yer almıştır. Bu bende büyük üzüntü yarattı. Şunu çok iyi biliyorum ki bu başarısızlığın nedeni bizim çocuklarımız değil. Bu başarısızlık tamamen yetkililerin göz boyamaktan öteye gitmeyen sözde çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Bunun birçok nedeni var. Her yıl Urfa’nın yaşadığı bu acı tablo karşısında nedenleri ortaya çıkarmak gerekir” diye konuştu.

MEB VE STK LAR ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTMELİ


 


Karataş açıklamasında Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim sendikalarının aynı çatı altında birleşerek bir çalıştay düzenlemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Yapılacak çalıştayda sorunun neden kaynaklandığı ve çözüm için atılması gereken acil adımların bir an önce uygulanması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Karataş, “MEB ve STK’lar ortak çalışmayla bir rapor hazırlamalı ve bu rapor aciliyetle çözüme kavuşturulmalıdır. Yoksa oturduğu yerden sözde çalışmalar var denilerek, medya önünde heyet karşılamakla bu sorunların çözülemeyeceği artık kabullenilmelidir” dedi.

BEYİNLERİ HAREKETE GEÇİRMEK GEREKİYOR


 


Dünya Biyoloji Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden 4 öğrenciden birinin Urfalı olduğu örneğini veren Karataş, “Bizde harekete geçirilmesi gereken beyinler var. Öğretmenlerin neden Urfa’dan kaçarak gitmesinin nedenleri bulunmalı. Eğitim sorunları eğitimcisinden öğrencisine kadar geniş kapsamlı ele alınmalı” dedi.


Bu haber 3091 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor