KARATAŞ: ÇİFTÇİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, açıklanan buğday müdahale alım fiyatının çiftçiyi bir kez daha banka mağduru yapacağını ileri sürdü.

KARATAŞ: ÇİFTÇİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
10 Haziran 2013 - 10:13

ŞANLIURFA - CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş açıklanan buğday müdahale fiyatıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Karataş basın açıklamasında buğday için ton başına 720 lira olarak belirlenen müdahale alım fiyatının çok düşük olduğunu ve çiftçi beklentilerinin yine karşılanamadığını belirtti. 900 lira beklentisindeki çiftçinin büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Karataş, "Bu fiyatı açıklayanları insafa ve vicdana davet ediyoruz" dedi.

Açıklanan rakamların destekleme değil köstekleme olduğunu ifade eden Karataş, "Açıklanan fiyat yetersizdir ve bizce 900 lira olması gerekirdi. Hükümetin iktidara geldiği yıldan bu güne kadar olan buğday ve mazot fiyatlarını karşılaştırırsak arasında uçurumlar olan orantısızlığı görürüz. Çiftçiye bu reva görülmemeli. Bugün serbest piyasada buğday kilo olarak 75 kuruş civarındadır. Açıklanan rakam ise kilo bazında 72 kuruştur. Burada 5 kuruş lira masraf dersek geriye çiftçiye sadece 67 lira kalıyor. Ton bazında ise bu 670 liraya tekabül ediyor. Korkarız ki fiyat açıklamak çiftçinin menfaatine değil zararına olmuştur. Bu fiyatı fırsat bilen sermaye fiyatlarını aşağı çekme riskleri vardır. Yani her açıdan çiftçiyi yine sıkıntılı günler beklemektedir" dedi.


Bu haber 2283 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...