KARACADAĞ'DA MAHSUR KALAN 4 İŞÇİ KURTARILDI

Mehmet Sezgin/SiverekŞanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, etkili olan kar yağışından dolayı Karacadağ Kayak Merkezinde mahsur kalan işçiler 3 saatlik uğraş sonunda kurtarıldılar.

KARACADAĞ'DA MAHSUR KALAN 4 İŞÇİ KURTARILDI
06 Ocak 2011 - 09:45

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve özellikle kırsal alanda etkili olan kar yağışı birçok köy yolunu ulaşıma kapattı. İlçeye bağlı yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan karacadağ kayak merkezinin patlayan elektrik trafosunu değiştirmek için,  çekici kamyon ile karacadağ kayak merkezine çıkan sürücü ve 3 işçi trafo için çalışma yaptılar, kar yağışının artması üzerine işçiler yoğun kar yağışından karacadağ da kara saplandılar. Araç sürücüsü ve 3 işçi,  karla mücadele ederek saplandıkları yerden çıkmak istedi ancak kalınlığı yer yer 40 santimi bulan kar kalınlığından çıkamayan işçiler ilçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nu arayarak mahsur kaldıklarını belirtmesi üzerine araç ve içindeki 4 kişinin kurtarılması için köylere hizmet götürme birliğine talimat verdi.
Köylere hizmet götürme birliğine bağlı iş makineleri dağda mahsur kalan araç ve 4 kişiyi kurtarmak için kapanan köy yolunu açarak dağa çıktı zaman zaman buzlanan karda kayarak şarampole kayan iş makineleri uzun çabalar sonrası çıkarken otomobili ile mahsur kalan köylünün otomobilini kardan kurtararak yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında dağda mahsur kalan kamyon ve 4 işçiye ulaşabilen ekipler kamyonu saplandığı kardan çıkarmak için yaklaşık 3 saatlik uğraş verdi.
Kayak merkezinde mahsur kalanlardan Orhan Atilla (35) donma tehlikesi geçirdiklerini belirterek şöyle dedi; ‘’Gündüz saat 12 sularında bozulan trafo için dağa çıktık, ancak etkili olan kar yağışı bir anda bastırınca burada mahsur kaldık, uzun süre aracımızı çıkarmak için uğraştık, karanlık basınca donmaya başladık, cep tefonundan ilçe kaymakamı arayarak yardım istedik ekipler ulaşmasaydı burada donacaktık’’ dedi.

Bu haber 2357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması