KARACADAĞ TÜRKMEN DERNEĞİ ÇIKRIK'A KÜTÜPHANE KURDU

Mehmet SezginŞanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Karacadağ Türkmen Derneği üyeleri Çıkrık Köyü'nde bulunan Rauf Mumcu İlköğretim Okulu'na 1500 kitap bulunan kütüphane kurdu.

KARACADAĞ TÜRKMEN DERNEĞİ ÇIKRIK'A KÜTÜPHANE KURDU
16 Şubat 2012 - 12:46
Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Karacadağ Türkmen Derneği Siverek ilçesine bağlı Çığrık köyü Rauf Mumcu İlköğretim okuluna 1500 kitabın yer aldığı modern bir kütüphane kurdu.Açılışa Siverek Milli Eğitim İlçe Müdürü M. Lütfü Balkır'da katıldı.
Dernek başkanı Nusret Kaya amaçlarının bölgede ki okulları kütüphane ihtiyacını karşılamak olduğunu belirterek şöyle dedi: "Dernek yönetim kurulumuz köylerimizde çocuklarımızın eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve okuma alışkanlığını kazanmaları için 1300 öğrencisi bulunan aynı zamanda taşımalı eğitim merkezi konumundaki okulumuza bir kütüphane  kurduk. Kütüphanenin kitapları ve  kitaplığı  masaları ve diğer  gereçleri  derneğimiz bütçesinden karşılandı. Önümüzdeki günlerde  Karabahçe  köyü ve Gürakar belde  ilköğretim okuluna  birer kütüphane daha açacağız. Kütüphane açılmasında emeği geçen tüm üyelerimize ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz’’
Dernek  üyeleri okulun ana sınıfında bulunan öğrencilere  oyuncak  dağıtarak  sevinçlerine  ortak oldu


Bu haber 3509 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması