KARA HAREKATI ADINI, URFALI YIRTIK ÇORAPLI ŞEHİT KIZI GÜNEŞ'TEN ALDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞIRNAK'ın Gabar Dağı'ndaki hain terör saldırısında şehit olan babasının cenaze töreninde yalın ayaklı ve yırtık çoraplı görüntüleriyle tüm Türkiye'yi ağlatan Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un

KARA HAREKATI ADINI, URFALI YIRTIK ÇORAPLI ŞEHİT KIZI GÜNEŞ'TEN ALDI
22 Şubat 2008 - 12:12
kızı 3 yaşındaki Güneş'in adının, Kuzey Irak'taki terör örgütüne yönelik düzenleneceği ileri sürülen kara operasyonuna verileceğinin duyulması, ailesini duygulandırdı. Şehit Aksoy'un nikahsız eşi Fatma Yağmurlu, "Kocamın ve diğer şehitlerin kanı yerde kalmasın" dedi.

8 Ekim 2007'de Gabar'da şehit olan onbaşı Kasım Aksoy'un kızı Güneş'in,  Dışişleri Bakanı Ali BABACAN'ın, "Kara operasyonu masada" şeklindeki sözleriyle gündeme gelen kara operasyonunun sembolü olacağı ileri sürüldü. Babasının cenaze töreninde yalın ayaklı ve yırtık çoraplarıyla Türkiye'ye ayağa kaldıran ve yürekleri dağlayan Güneş'in adını operasyona verilecek olması, şehidin ailesinin acısını biraz da olsa hafifletti.

 

ÖCLERİ ALINSIN        

 

Şehit eşinin acısını hale içinden atamadığını ve aynı sıcaklıkta yaşadığını ifade eden 24 yaşındaki Fatma Yağmurlu, "Kocamın ve diğer şehitlerin kanı yerde kalmasın. Eşimin öcü alınsın"dedi. Gözyaşları dinmeyen Yağmurlu, kızları Güneş ve Zeliha ile birlikte eşinin mezarı başına gidip dua okudu. Şehit Kasım Aksoy'un kardeşi 19 yaşındaki Adnan Aksoy ise, gönüllü olarak askere gitmek istediğini, gerekirse yeğeni Güneş'in adını taşıyacak olan kara operasyonuna diğer askerlerle birlikte katılabileceğini söyledi. Şehit kanlarının yerde kalmamasını isteyen Aksoy, "Vatan borcumu ben de seve seve yapacağım. Şehitlerimizin intikamını almak için ben de gerekirse mücadele edeceğim"diye konuştu.

 

Şehit Aksoy'un amcasının oğlu Yasin Aksoy da, kara operasyonuna 'Güneş' adının verileceğini televizyondan duyduklarını bu durumun kendilerini hem mutlu ettiğini hem de duygulandırdığını ifade etti.

Bu haber 3069 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı