KAN DAVASI BARIŞLA SON BULDU

Siverek’te akraba olan Kaya ve Gülsün aileleri arasında çıkan arazi anlaşmasızlığı yüzünden 1 kişinin öldüğü kavganın ardından yaşanan husumet, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.

KAN DAVASI BARIŞLA SON BULDU
07 Nisan 2013 - 15:57

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyünde akraba olan Kaya ve Gülsün aileleri arasında üç yıl önce arazi yüzünden çıkankavgada 36 yaşındaki Ersin kaya hayatını kaybederken, 3 kişi de çıkan olayda yaralanmıştı. İzol ailesi reisi eski AK Parti milletvekili Zülfikar İzol, iki ailenin arasındaki husumetin sona ermesi için devreye girdi. Yaklaşık olarak 6 ay süren barış çalışmaları neticesinde husumet Siverek ilçesinin Çeltik köyünde okunan dualar ve verilen yemekle barışa dönüştü.

İki aile arasındaki düzenlenen barış yemeğine İzol Ailesi adına AK Parti Eski Milletvekili Zülfikar İzol, İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Siverek Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek, Siverek İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdoğan Akdeniz, iş adamları ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı kişi katıldı.

AK Parti Eski Milletvekili Zülfikar İzol; barışan Kaya ve Gülsün ailelerini tebrik ederek, “Bu olaylar gerçekten incir kabuğunu doldurmayacak sebeplerden dolayı bir takım olayları yaşıyoruz. Temenni ediyorumki bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını cenabı Allah’tan diliyorum. İnşallah bu barış bundan sonra hep barışla yad edilir bundan sonra Türkiye’de bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum akrabalarımı huzurlarınızda barıştıyorum” dedi.

Siverek Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek ise, “Böyle büyük ailelerde zaman zaman kırgınlıklar dargınlıklar gerginlikler olabilir işin en güzel tarafı bu sorunların daha fazla büyümemesi aile büyüklerinin araya girmesiyle bu olayların daha fazla büyümeden barışa dönüşmesi bizi sevindirdi. Yaptıkları barışın yanındayız kamu görevlileri olarak. Zorluktan kavgadan görüntüden kimseye hayır kimseye bir fayda gelmemiştir işin en güzel tarafı barışmak ve iyi geçinmektir” dedi.

Siverek İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdoğan Akdeniz de, “Hayırlı bir vesileyle buraya gelmiş bulunmaktayız. Onur duyuyorum böyle güzel şeyleri yapanlardan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ailelere de bu inceliği en azından daha da büyük büyümemesi için bu olayın önüne geçilmesi için kendilerinin bu barışı kabul ettikleri için onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Kuran’ı Kerim’den barışla ilgili ayetler okuyarak barışın, kardeşliğin önemine vurgu yaptı. Yazar, “Mümin müminin kardeşidir asla ona zulüm etmez asla onu terk etmez asla onu tehlikeye atmaz bir kimse bir kardeşinin ihtiyacının giderirse Allah ta onun ihtiyacını giderir. Kim ki bir Müslüman’ın bir sıkıntısını bir ayıbını örterse Allahu teala da kıyamet günü onun ayıbını örter. Mutlaka müminler kardeştir ve kardeşlerinizin arasını düzeltin diye cenabı hak bizlere emrediyor ve habibi Ekrem de ilk kaldırdığı dava kan davası olmuştur. İşte memleketimizde ki kan davarlın son bulması temennisi ile duamızı yapalım böylelikle bu barışı güzellikle neticeye erdirelim ve inşallah bu barış diğer olayların önüne de geçer toplumsal büyük barışlar sağlanır” dedi.

Konuşmaların ardından iki aile birlik beraberlik ile el ele tutuşarak basın mensuplarına görüntü verdi. Konuşmaların son bulmasıyla birlikte barışa katılanlara yemek ikram edildi.

Haber: Bahattin Yolaçan











Bu haber 6800 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu