KALFALAR KÖYÜ OKUL İSTİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı, İlçeye yaklaşık 30 Km uzaklıkta bulunan 60 hane, yaklaşık 450 nüfuslu Kalfalar Köyü

KALFALAR KÖYÜ OKUL İSTİYOR
06 Aralık 2010 - 20:50
İlköğretim Okulu eski olup köyün öğrenci nüfusuna cevap vermemektedir. Okul olmadığı için her sınıfta 70 öğrencinin bir sınıfta  ders görmek zorunda olduğunu belirten köylüler, köylerine ek derslik veya yeni bir okulun yapılmasını istiyor.
    
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Lütfü Balkır "köylülerin yeni bir okul istemlerinin haklı bir istem olduğunu belirterek şunları kaydetti "Kalfalar Köyünde bulunan ilköğretim okulu yıllar önce yapılmış bir derslik olan okulun yerine 3 derslikli yeni bir okul yapılması için çalışmalar başlattık. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli yazıyı gönderdik. Köye 3 derslikli yeni bir ilköğretim okulu  yapılacak. İlköğretim okulu eski olup köyün öğrenci nüfusuna cevap vermemektedir. Okul olmadığı için her sınıfta 70 öğrencinin bir sınıfta  ders görmek zorunda olduğunu belirten köylüler köylerine ek derslik veya yeni bir okulun yapılmasını istiyor" dedi.
    



Bu haber 4333 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...