KALENİN ETEKLERİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR HUZURSUZ

Lütfü YALGI/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, Tarihi Siverek Kalesinin eteklerinde bulunan vatandaşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca evlerinin

KALENİN ETEKLERİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR HUZURSUZ
20 Kasım 2011 - 22:16
istimlâk edilerek boşaltılmasını talep ediyorlar.

Yaklaşık 40 yıldır Kale Mahallesinde yaşayan Remziye Gözgör, gece gündüz evlerinde korku içinde yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti "Kalenin eteklerinde yaklaşık 30 ev bulunuyor. Bu evlerin çoğu toprak çatılı evlerdir. Kaleden bir kaya parçası kopsa faciaya neden olur. Kale sit alanı ilan edildiği için eskimiş evlerimizi onaramıyoruz. Yaşadığımız evleri satmak veya kiraya vermek istiyoruz fakat kimse almıyor, kiralamıyor. Geçmiş yıllarda belediye kendi imkanlarıyla 30 evi istimlak ederek kalenin çevresini açtı. Belediyeye gittik ve şu anda imkanımız yok dediler. Sit alanı olduğu için yıkılmaya yüz tutmuş evlerimizi onarmamıza Kültür Bakanlığı izin vermiyor. Bakanlığa dilekçe yazdık 'Ya evlerimizi satın alın yada onarmamıza müsaade edin' dedik. Yaklaşık 2 yıl oldu ama bir sonuç alamadık’’ dedi.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, geçtiğimiz yıllarda Kalenin çevresinde bulunan, tehlike ve çevre kirliliğine neden olan 70 ev ve iş yerini istimlak ettiklerini hatırlatarak şöyle dedi ’’Kalenin çevresinde onlarca ev ve iş yeri var. Bunları istimlak etmeye ekonomik gücümüz yetmiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ekonomik durumumuz el verdiği müddetçe burada istimlak çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.







Bu haber 2699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü