KALE'DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Bakanlar Kurulu tarafından Siverek ilçesinde bulunan tarihi Siverek Kale'sinin çevresindeki evler ve selimpınar bölgesi riskli alan ilan edildi.

KALE'DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
27 Temmuz 2013 - 09:14

Sit alanı ilan edilen tarihi Siverek kalesinin çevresindeki riskli yapılar, ve selim pınar bölgesi Siverek Belediyesinin çevre şehircilik bakanlığı alt yapı ve kentsel dönüşüm genel müdürlüğüne yaptığı başvuru neticesinde 6300 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun 2. Maddesine göre, bakanlar kurulunca 24.06.2013 tarihinde kararlaştırıldı.

Bu karar doğrultusunda tarihi Siverek kalesi ile ilgili olarak kültür ve turizm bakanlığına yaptığımız başvuru neticesinde bu bölgenin restorasyon ve çevre düzenleme planları hazırlanarak proje doğrultusunda uygulamaya geçeceğini belirten belediye başkan yardımcısı Cumali Bayram yaptığı açıklamada şöyle dedi.

Kale çevresinde ve selim pınar mahallesi için yaptığımız başvuru bakanlar kurulunca kararlaştırılarak, resmi gazetede yayımlandı. "ilgili bakanlıkla yapacağımız çalışmalar sonucunca Kale çevresindeki yapılar boşaltılacak, tarihi Siverek kalesi gerçek tarihi görünümüne kavuşacak, kale çevresinde mevcut yollar genişleyecek, ve trafik rahatlayacak, kültür ve turizm bakanlığı ile ortak proje hazırlanacak, selim pınar bölgesi ise köhne köy görünümünden sıyrılarak daha modern bir kent görünümüne kavuşacağını belirten Başkan yardımcısı Cumali Bayram, Selimpınar bölgesinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm programında çevre şehircilik bakanlığı ile birlikte yapacağımız proje uygulanacaktır." Dedi.

Haber: Basın Bürosu


Bu haber 4150 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor